L’espectador, cara a cara amb la realitat política

Joan Carreras i Montse Guallar protagonitzen ‘UK Manifesto’ avui, al Teatre Fortuny, a partir de les 21 hores

06 febrero 2018 07:08 | Actualizado a 06 febrero 2018 07:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«UK Manifesto és especial perquè és la primera vegada que, en cinc anys del Cicle Grans Mestres a Escena, ens centrem en la política, en un moment amb un marcat sentit polític». Amb aquestes paraules, el director i dramaturg Francesc Cerro-Ferran presenta la proposta teatral que avui al vespre (21 hores) es podrà veure al Teatre Fortuny de Reus. 
La parella d’actors formada per Joan Carreras i Montse Guallar són els encarregats de portar a escena, en paraules del director, «el món de la política internacional per conèixer com es gesta, quins són els seus protagonistes, quin són els agents actius i passius, i les conseqüències d’aquesta política internacional». 

«El públic podrà entendre l’estómac de com s’ha gestat, per exemple, el Brexit. Per a molta gent ha estat una panacea i ara s’adona que s’ha picat amb un martell a sobre del seu cap, que deixaran de tenir subvencions europees i que, per tant, passaran d’estarmalament a estar molt pitjor», explica el dramaturg.  
Una proposta que va més enllà del fet purament teatral i ajuda a descobrir com es gesta un text teatral responsable amb el seu temps i amb la societat a la qual va destinada. «A través d’UK Manifesto descobrirem el que s’anomena verbatim theatre, una manera de fer teatre que parla de la realitat social i política i que l’enfronta cara a cara amb l’espectador. És com si passés un huracà i tot trontollés», assegura Francesc Cerro-Ferran. Afegeix que hem de pensar que «el teatre és més que un entreteniment, és una eina de reflexió». En aquesta ocasió, el resultat esdevé una mirada analítica al procés de creació artística quan es presenta com un producte totalment compromès.

Maduresa
El Cicle Grans Mestres a Escena ha assolit la seva maduresa i amb aquesta el compromís d’impulsar un canvi de pensament. «La conjuntura social europea permet aquest pas endavant. Estem en un moment convuls, cada dia dins d’Europa sorgeixen conflictes i ara és el moment de fer una reflexió d’on estem i on volem anem», explica el dramaturg, el qual anima l’espectador a sumar-se a aquesta reflexió a través d’UK Manifesto.

Comentarios
Multimedia Diari