L'executiva nacional del PSC es compromet a defensar les festes amb bous a les Terres de l'Ebre

La formació socialista repta el candidat de Junts pel Sí, Raül Romeva, a posicionar-se

19 mayo 2017 21:55 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El PSC s'ha compromès a defensar les festes tradicionals amb bous, tal com els va demanar l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre. Mitjançant un acord de l'executiva nacional del passat dilluns 31 d'agost, el PSC es mostra partidari de revisar la Llei que regula les festes amb bous per incloure les modalitats amb tradició arrelada al territori, com els bous a la mar.

Així mateix, els socialistes defensen la reducció de les taxes a pagar al Col·legi de Veterinaris així com la Declaració de la Festa dels Bous com a Element Festiu i Patrimonial d'Interès Nacional. Els socialistes ebrencs han destacat el "pas" que fa el PSC i repten Junts pel Sí a posicionar-se.

L'acord pres per l'executiva nacional del PSC el passat dilluns sorgeix de la petició que va fer-los l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre el passat 3 de juny d'assumir un compromís públic en defensa de les festes tradicionals amb bous. L'acord, que consta de quatre punts, ha estat fet públic per una representació de socialistes ebrencs que han lliurat una còpia de la carta adreçada a l'Agrupació de Penyes i signada per la secretaria d'Organització del PSC, Assumpta Escarp, als mitjans de comunicació.

En el primer dels punts de l'acord el PSC es compromet a fer el possible, des de les institucions on governa o hi té representació, per impulsar l'activitat ramadera a les Terres de l'Ebre, incloent-hi l'activitat en presència de públic, com ja es va fer amb respecte els temptejos en seu parlamentària.

En el segon dels punts, els socialistes defensen la Llei que regula les festes tradicionals amb bous, i es mostra partidari d'incloure-hi totes aquelles activitats amb bous que responguin "a una tradició arrelada a les Terres de l'Ebre i que no comportin ni la mort ni el maltractament dels animals". El tercer punt fa referència a la petició de reduir les taxes a pagar al Col·legi de Veterinaris per adequar-se a la situació actual dels pobles de les Terres de l'Ebre i per tal d'evitar que el cost de les mateixes sigui massa onerós pels organitzadors d'activitats amb bous.

En el darrer punt, el PSC defensa la Declaració de la Festa dels Bous com a Element Festiu i Patrimonial d'Interès Nacional, una altra de les peticions que feia a les formacions polítiques l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre.

Un dels membres de l'executiva nacional i regidor de l'Ajuntament de Tortosa, Manel de la Vega, ha assegurat que amb aquest pronunciament "el PSC anem més enllà del que s'havia fet fins ara", i ha recordat que "forma part de la línia política assumida per tot el partit a Catalunya". "Crec que encara no hi ha cap partit que ho hagi fet", ha etzibat, i adreçant-se a Junts pel Sí i al seu candidat Raül Romeva l'ha convidat a posicionar-se. "Volem saber si Raül Romeva defensarà els bous o no, no pot ser que et presentis a les eleccions i no diguis res sobre aquest tema. Que es defineixi Junts pel Sí perquè la gent de les Terres de l'Ebre té dret a saber-ho", ha afegit De la Vega.

 

Comentarios
Multimedia Diari