Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'exposició 'David Bowie is' es prorroga fins al 15 d'octubre

Ja l'han visitat més de 100.000 persones. L'afluència de públic internacional supera l'estatal

 

ACN

Whatsapp
L'exposició 'David Bowie is' al Museu del Disseny de Barcelona. Foto: ACN

L'exposició 'David Bowie is' al Museu del Disseny de Barcelona. Foto: ACN

L'exposició 'David Bowie is' al Museu del Disseny de Barcelona es prorrogarà fins al 15 d'octubre. De moment, ja han visitat la mostra prop de 100.000 persones des de finals de maig, catapultant-se com una de les exposicions internacionals més visitades, especialment, de públic internacional. L'inici de la temporada turística, la coincidència de festivals de música i el protagonisme compartit amb altres mostres internacionals com 'Björk Digital' o 'Lightforms/Soundforms' sobre Brian Eno a Barcelona han contribuït a sembrar l'èxit. 'David Bowie is' és l’ambiciosa mostra del museu londinenc Victoria and Albert Museum sobre l'artista iconoclasta. Entre els 300 objectes, s'hi troben lletres manuscrites, vídeos musicals, instruments, fotografies i una generosa representació de vestits originals i escenografies de l’artista de les mil cares.

L’exposició va arribar a Barcelona quatre anys després de la seva inauguració a Londres i d’una gira que l’ha dut a nou ciutats de països com Canadà, Brasil, Japó o Austràlia. Des d’aleshores l’han vist ja més d’un milió i mig de persones. 'David Bowie is' fa a Barcelona l'única parada a tot l'Estat i es podrà visitar fins al 25 de setembre.

L'afluència de visitants internacionals supera el públic nacional, per l'inici de la temporada alta turística i el pol d'atracció que han suposat els festivals de música a Barcelona de les últimes setmanes.

El vestit de cos sencer 'Tokyo Pop' de la gira d''Aladdin Sane' a l'exposició 'David Bowie is' al Museu del Disseny de Barcelona. FOTO: ACN


La mostra és una capbussada en l’ingent arxiu personal de David Bowie –que es conserva a Nova York-, al qual ha tingut un privilegiat accés el museu londinenc. La selecció dels materials exposats és de Victoria Borackes i Geoffrey Marsh, comissaris del Victoria and Albert Museum, en total 300 peces vinculades a l’artista. L’exposició se centra en la diversitat de l'obra de David Bowie, la varietat de les seves fonts d'inspiració i l'estreta interrelació entre multitud de disciplines i formes d'expressió.

La proposta també se centra en el treball col·laboratiu de Bowie amb artistes i dissenyadors, i demostra com la seva obra va influir i va rebre la influència de moviments més amplis en els àmbits de l’art, el disseny, la música i el teatre.

En total, s'hi poden trobar més de 60 vestits utilitzats per Bowie en els concerts, entre els quals s'inclouen els bodies de Ziggy Stardust (1972) dissenyats per Freddie Buretti; les ostentoses creacions de Kansai Yamamoto per a la gira Aladdin Sane (1973), i l'abric confeccionat amb la tela de la Union Jack, dissenyat per Bowie i Alexander McQueen per a la caràtula del disc Earthling (1997).

Els comissaris de la mostra 'David Bowie is' Victoria Broackes i Geoffrey Marsh. Foto: ACN


També s'exposen fotografies de Brian Duffy, Terry O'Neill i Masayoshi Sukita; il·lustracions per a les fundes dels vinils de Guy Peellaert i Edward Bell; proves de caràtules per a l'últim disc de l'artista, The Next Day (2013), dissenyades per Barnbrook; fragments de pel·lícules i actuacions en directe, que inclouen imatges de 'L'home que va caure a la Terra' (1976) i del programa televisiu 'Saturday Night Live' (1979); vídeos musicals com els de 'Boys Keep Swinging' (1979) i 'Let's Dance' (1983), i dissenys d'escenaris per a la gira Diamond Dogs (1974).

Tot això conviu amb la quantitat més gran d'objectes personals de l'artista que no s'havien exposat mai, com els 'storyboards', repertoris i lletres manuscrites, així com esbossos, partitures i textos.

Temas

Comentarios

Lea También