Lluís Gavaldà, Joan Reig, Pemi Fortuny i Pemi Rovirosa, a la Banda Impossible pel Canet Rock

El cartell del festival inclou també Els Catarres, La Pegatina, Txarango, Sanjosex, Lax'n'Busto i Els Amics de les Arts

19 mayo 2017 23:27 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La segona edició del nou Canet Rock tornarà a reunir el proper 4 de juliol una bona representació de l'escena musical catalana al Pla d'en Sala. Companyia Elèctrica Dharma, Els Catarres, La pegatina, Lax'n'Busto, Sanjosex, La Iaia, Joana Serrat, Oques Grasses, Projecte Mut, Bikimel, Cris Juanico, i els repetidors Els Amics de les Arts i Txarango, són els artistes que hi actuaran. El festival té enguany dos reclams especials: El concert de commemoració dels 40 anys del primer Canet Rock, a càrrec de la Companyia Elèctrica Dharma i Comediants; I l'actuació de La banda impossible, una conjunció d'artistes (Lluís Gavaldà, Natxo Tarrés, Pemi Fortuny, etc.) que rememoraran el rock català dels anys 90.

El Canet Rock 2015 se celebrarà al mateix emplaçament que l'any passat, és a dir, als terrenys del Pla d'en Sala que ja havien acollit l'històric festival que inspira el certamen. Com el 2014, hi haurà un sol escenari, però l'organització ha garantit que el tempo del festival serà més àgil, amb menys temps d'espera entre grup i grup, i amb una cabina de dj que amenitzarà aquestes esperes, cosa que farà que la música sigui "ininterrompuda" al llarg de 12 hores.

L'altre aspecte que millorarà respecte l'any passat és, d'una banda, la cobertura mòbil dins del recinte (l'any passat inexistent per als clients de determinades companyies de telefonia). En aquest sentit, l'organització ha afirmat que està "treballant molt" amb les companyies perquè no es repeteix aquesta situació, i ha avançat que ultima un acord de patrocini amb una d'elles perquè "garanteixi" que la cobertura sigui "la que toca".

En segon lloc, es reforçaran les zones de lavabos amb un 30% més de capacitat per evitar les llargues cues que es van formar l'any passat. I finalment, els serveis de restauració i beguda s'han redissenyat, també per evitar la formació de cues. L'organització ha admès l'error de l'any passat, i ampliarà les barres, separarà la venda de tiquets i el servei de begudes, i disposarà més zones de restauració. "No fallarem amb això", ha garantit la directora general del festival, Gemma Recoder.

 

Torna La banda impossible

Un dels espectacles "irrepetibles" d'aquesta edició és el retorn de La banda impossible, 15 anys després del seu últim concert. Una banda creada "amb esperit reivindicatiu", segons ha recordat el director artístic del festival, per reclamar espais en condicions per a la música en directe a Catalunya.

La banda estarà formada per Joan Reig (Els Pets), Pemi Rovirosa (Lax'n'busto), Roger Farré (Gossos) i Eduard Font (Glaucs). A la veu, Lluís Gavaldà, Natxo Tarrés, Pemi Fortuny, Jofre Bardagí, Quim Mandado (Sangtraït) i Cris Juanico. Tots plegats interpretaran 13 cançons mítiques del rock català dels anys 90. Aquest serà l'homenatge del festival a una generació de músics que l'any passat no va tenir espai al Canet Rock, i que "van fer possible que cantar en català i fer rock and roll avui no sigui una efemèride sinó la normalitat".

L'altra concert destacat el protagonitzarà la Companyia Elèctria Dharma, l'únic rup que ha estat present a totes les edicions del Canet Rock. Enguany, quan es commemoren els 40 anys de la primera edició del festival, la Dharma s'ha associat amb la companyia Comediants per crear un espectacle (basat en el seu repertori) amb una posada en escena especial.

Aquests dos no seran els únics concerts amb elements sorprenents. També Els Amics de les Arts, amb un concert el repertori del qual l'escolliran els seus seguidors a través de la web del festival, i Sanjosex, que actuarà "entre amics", amb Mazoni, Guillaminio, Bikimel, Pi de la Serra i Carles Belda, oferiran espectacles pensats per a l'ocasió.

El grup escollit per obrir el Canet Rock 2015 serà una banda emergent que encara no ha estat escollida. En col·laboració amb el concurs Sona 9, el festival organitzarà un concurs que enfrontarà els grups inscrits en diverses fases (semi finals a l'Arts Santa Mònica i final a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm), fins a escollir el participant al festival.

D'altra banda, l'organització ha confirmat aquest dilluns que està estudiant la possibilitat d'organitzar una jornada prèvia al festival, és a dir, una nit de concerts el divendres dia 3 de juliol a la platja d'Arenys de Mar, tal i com es va publicar a la premsa la setmana passada. No obstant això, no ha confirmat encara que s'acabi realitzant i "encara s'està estudiant la seva viabilitat".

Comentarios
Multimedia Diari