Maridatge saludable d’esport i vi al Priorat

La quarta edició de la Marató, que se celebrarà el 15 d’octubre, confia superar el mig miler de corredors

12 septiembre 2017 19:29 | Actualizado a 10 octubre 2017 20:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un recorregut fascinant enmig d’un paisatge captivador. Aquest és l’encant de la Marató del Priorat, una cursa que el diumenge 15 d’octubre celebrarà la quarta edició i que enguany espera superar el mig miler de corredors de l’any passat. «Sempre és a l’últim moment quan bona part dels participants s’apunten i esperem en aquesta edició comptar amb més corredors internacionals», explica Xavi Martí, de l’Associació Dracsrunners, organitzadora de la cursa. A hores d’ara runners de Mèxic, França, Bèlgica i Andorra ja s’han inscrit a la IV edició de la Marató del Priorat, així com d’altres punts de l’estat com ara València,  Madrid i el País Basc.

Fins al 18 de setembre el preu de les inscripcions individuals i en grup, tant per la Marató (42 quilòmetres) com per la Mitja (21 quilòmetres), és més econòmic. El cost d’inscripció individual per la Marató és de 49 euros i 44 euros en grup; mentre que per la Mitja el preu és de 43 euros i 38 euros respectivament. Les inscripcions es formalitzen a través de la pàgina www.maratodelpriorat.com. A cada participant se li entrega la bossa del corredor de la #PrioratWineRun, que inclou una ampolla de vi de la Cooperativa Falset Marçà (El Joc) i una samarreta tècnica Nike, a més de vals de descompte i obsequis diversos gràcies a les entitats i empreses col·laboradores.

La cursa

L’esperit festiu impregna cadascun dels trams de la cursa que recorre sis termes municipals del Priorat (Falset, Gratallops, Torroja del Priorat, Bellmunt del Priorat, la Vilella Alta i Porrera) entre camins, corriols i pistes. La vinya i el vi comparteixen protagonisme en una jornada pensada per oblidar el cronòmetre i no pensar en la pugna pel podi. «El que busquem és sorprendre els corredors acostumats a competir en altres carreres. Qui participa en la Marató del Priorat ja sap que gaudirà d’una prova esportiva, cultural, lúdica i divertida», afirma Xavi Martí. Raó de més per fer realitat un dels requeriments de l’organització i que és donar-li un toc ‘vitivinícola’ a l’equipació. «Demanem als participants de les dues curses que es disfressin amb motius relacionats amb la vinya i el vi», afegeix. Una divertida manera d’estimular als runners per superar els trams més durs de la cursa. «En la Mitja després de Mas Martinet els participants afronten un dels trams més durs amb una important pujada», detalla Xavi Martí. Pel que fa a la Marató, segons destaquen des de l’organització, «el tram després de Porrera és especialment complicat per la distància que ja porten a les cames els corredors». 

Enguany la cursa compta amb el suport de 18 cellers de la comarca

Una festa per als sentits

Els punts d’avituallament esdevindran una gran festa del món del vi, on els 18 cellers participants (Cooperativa Falset Marçà, Casa Gran del Siurana, Buil & Giné, Capafons-Ossó, Gran Clos, Mas Martinet, Vinícola del Priorat, Sangenís i Vaqué, Rotllan Torra, Aixalà Alcait, Prior Pons, Álvaro Palacios, Acústic, Cartoixa de Montsalvat, Mas Alta, Sabaté i Mur, Marco Abella i Celler Masroig) aproparan l’essència de l’època de la verema als corredors i als acompanyants a través dels excel·lents vins del Priorat i altres sorpreses gastronòmiques. La Marató del Priorat es convertirà en un maridatge saludable d’esport i vi. «Ens satisfà haver despertat en moltes persones l’hàbit saludable d’anar a córrer, caminar o fer activitat física, ja que per l’Associació Dracsrunners potenciar l’esport i un estil de vida saludable és vital», conclou Xavi Martí.

Comentarios
Multimedia Diari