Més de 3.500 persones passen pels tres escenaris de l'Altacústic

El Festival de Música Independent i de Petit Format d'Altafulla es consolida i es conforma com a marca dins el panorama musical català

19 mayo 2017 22:16 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És molt difícil esdevenir un clàssic de l’estiu amb només dos anys d’existència. És el que ha aconseguit l’Altacústic, el Festival de Música Independent i de Petit Format d’Altafulla, després de consolidar aquest projecte aquest cap de setmana. Des de divendres i fins diumenge, han estat tres dies on la Vila Closa del municipi ha gaudit d’un exitós espectacle de música en directe en forma d’una desena de concerts, i més de 3.500 persones que han omplert els tres escenaris del festival tant les escales del Carrer Nou com de La Placeta i la Plaça del Pou. D’aquesta manera, augmenta en més de mil, els espectadors de la primera edició. El regidor de Cultura a l’Ajuntament d’Altafulla, Jordi Molinera, ha fet una valoració molt positiva de la segona edició d’aquest Altacústic que ha tornat a tenir “una molt bona acceptació per part del públic i dels més entesos en aquest tipus de festival”. 

Ha estat un certamen molt marcat per l’impacte de la música local en racons més que especials: els escenaris de la Plaça del Pou, la Placeta i l’Estrella, al carrer Nou. Els altafullencs Òscar i Maria Vidal van ser els encarregats d’obrir l’esdeveniment divendres a la tarda, i a continuació van sonar els acords de Nico Roig, Copa Lotus, els també altafullencs Satèl·lit, que estrenaven el seu àlbum “Aeroports” a casa, i Qu4rt Pr1mera. 

Al vespre de dissabte es van poder escoltar la veu i els ritmes de Núria Graham, Ferran Palau, Pearson, Nyandú i Es Declivi, i diumenge va ser el torn de l’única actuació de pagament de tot el festival: la del solsonenc Roger Mas. El cantautor va ser l’encarregat de tancar el festival a les escales del carrer Nou i el fet de pagar entrada no va ser cap impediment perquè el públic fes petit l’espai de l’Escenari Estrella. Molinera ha valorat també molt positivament que el certamen doni peu a promeses musicals que han omplert l’escenari tant com altres artistes més reconeguts en el panorama musical català.

La mostra s’ha ampliat a un dia més que en la seva primera edició, ara fa un any. Per Molinera, l’Altacústic “enriqueix l'oferta musical de l'estiu a Altafulla”. A través de l'experiència de la primera edició, l’Altacústic atreu a músics i públic de tot el territori català, “amants de la música no comercial i del país”. Precisament la revista Enderrock l’ha catalogat com un dels certàmens en més “encant” en aquestes dates als Països Catalans. Segons Molinera, “l’any passat es va crear una marca i enguany l’hem consolidat”. Una marca que ha esdevingut un èxit absolut i que ha portat la millor música no comercial dels països catalans als racons més màgics d’Altafulla. 

L’organització ja treballa en la propera edició, mentre que la regidoria de Cultura ja ho té tot apunt per encarar el 28è Festival Internacional de Música d’Altafulla, que començarà el 5 d’agost amb la música vienesa de la mezzosoprano Rita Schneider i el pianista Robert Lehrbaumer. La mostra de música clàssica i veus s’allargarà fins el 22 d’agost, amb un total de sis concerts, tres de cambra i tres més de veus.

 

Comentarios
Multimedia Diari