Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Nil Rom: 'Un músic ha de saber tocar de tot'

Entrevista al jove músic cambrilenc, bateria de metal extrem

Ariadna Escoda

Whatsapp
El jove bateria Nil Rom, integrant de Mørknatt, treurà el seu primer DVD aquesta tardor. Foto: Alba Mariné

El jove bateria Nil Rom, integrant de Mørknatt, treurà el seu primer DVD aquesta tardor. Foto: Alba Mariné

- Com t’ha influït el fet d’haver crescut en una família plena de músics?

- Em va fer veure de ben petit que jo volia ser músic. Tinc records de ben petit escoltant música al cotxe amb el meu pare i d’anar-lo a veure a concerts.

- Què et va fer veure que la bateria era el teu instrument ideal?

- El meu pare s’ha dedicat a la música durant trenta anys tocant la bateria, sempre ha estat un referent per mi. Pel meu quart aniversari em van regalar una bateria per mi sol i des de llavors no vaig parar. Als vuit anys vaig pujar per primer cop damunt d’un escenari, en un festival de heavy metal. Recordo que la gent em mirava amb cares sorpreses... Què hi feia un nen en un festival com aquell? Doncs el que més m’agrada, tocar.

- El heavy metal també va ser present des del principi, llavors?

- Sí, encara que amb el temps he trobat que dins del heavy metal, l’estil que m’atrau més és el black metal, que és més extrem. És més fosc tant en estètica com en lletres que la resta de tendències del heavy metal.

- També més satànic?

- Exacte. Però la gent té la tendència de malentendre el terme satànic. El satanisme es basa en el respecte cap a la resta de persones.

- Què no pot faltar a un bon bateria?

- El sacrifici és essencial. Cal molta dedicació per ser un bateria. Normalment, en la percussió no s’utilitzen partitures, de manera que l’oïda també és clau. Però personalment, considero que per a ser un bon músic s’ha de saber tocar de tot.

- Mørknatt és el teu últim grup. Parla’m de la banda.

- Mork significa ‘nit’ i Natt reforça el terme ‘foscor de la nit’. Som cinc components del Camp de Tarragona que ens vam conèixer per la nostra afició comuna per aquest estil de música.

- Quin projecte a curt termini tens entre mans?

- Ara mateix estic treballant en la gravació d’un DVD tutorial. Feia temps que ho tenia al cap i des de l’Ajuntament van becar-me per dur a terme aquest projecte. En principi hauria de veure la llum a l’octubre i portarà per nom ‘Nil Rom Black Metal Drummer’.

- Amb 15 anys, no només has format part de grups, sinó que també has col·laborat amb d’altres i has fet gires internacionals...

- La qüestió és no parar. Encara que gaudeixo molt tocant, també m’agrada ensenyar a altres músics.

- Al black metal, quin futur li veus a Catalunya?

- Com que és un estil de música molt específic, costa molt trobar adeptes. A Cambrils són molt poques les persones a qui ens agrada aquesta música. La meva idea seria marxar a l’estranger, primer a formar-me i després per guanyar-me la vida amb la música. Però abans d’això he d’acabar els estudis.

- Es podria dir que en el black metal hi ha discriminació positiva per als grups noruecs?

- Personalment penso que sí. Per exemple, quan un grup de black metal que no és noruec vol actuar en un festival de heavy, cal que presenti una maqueta o treball per acreditar la seva feina. En canvi, si s’hi presenta un grup noruec, es dóna per suposat que ho fan bé simplement per ser d’allí.

Temas

  • CONTRAPORTADA

Comentarios

Lea También