Oferta musical per a tots els públics al Sant Joan 2015 a Valls

Des dels clàssics del pop català com Elèctrica Dharma o Els Pets fins als més actuals com Oques Grasses i Aspencat

19 mayo 2017 22:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Grups com Oques Grasses, Aspencat, Germà Negre, Maria del Mar Bonet, Big Mama Montse o la Companyia Elèctrica Dharma formen el cartell de la Festa Major de Sant Joan 2015, que començarà el 19 de juny i que s’allargarà fins al 25. Seran cinc nits de concerts les que Valls viurà durant set dies de festa.

Javier Gurruchaga y la Orquesta Mondragón seran els protagonistes de la revetlla, mentre que Els Pets ho seran de la Diada de Sant Joan. «Volem seguir marcant tendència», destacava ahir l’alcalde de la ciutat, Albert Batet, en la presentació de la programació, i afegia: «És la consolidació del model que s’ha anat construint en els darrers anys».

Amb un pressupost de 232.000 euros, Valls ha configurat una Festa Major que comptarà amb 180 actes de diferents característiques, tots de caràcter familiar i gratuït. En destaca, però, l’oferta musical, dirigida enguany a un ampli ventall de públic, tot homenatjant els 50 anys de pop en català.

És per aquest motiu que durant les cinc nits passaran pels escenaris grups i bandes que representaran aquesta llarga trajectòria. Com a formacions veteranes hi haurà la Companyia Elèctrica Dharma en la gira de celebració dels seus 40 anys; Maria del Mar Bonet; i l’homenatge que es farà a Ovidi Montllor amb la veu d’Artur Gaya, la guitarra de Paco Prieto i el contrabaix de Kike Pellicer.

Oques Grasses, Aspencat, Zoo, Gertrudis, The Mamzelles i Germà Negre seran els grups actuals, mentre que Els Pets i la dama del blues Big Mama Montse representaran l’època intermèdia entre totes dues generacions.

A més a més, des del País Basc arribaran tres bandes, també de tres generacions diferents. Es tracta de Javier Gurruchaga i l’Orquesta Mondragón, Juantxo Skalari & la Rude Band des de Pamplona, i Esne Beltza amb epicentre a Hernani.

La cartellera de concerts es completa amb la participació de diferents grups locals, com Second Trast, Fool Brains, Fenya rai, Murmur i l’Orquestra Gerhard.

Any d’aniversaris

Tota aquesta oferta musical serà el complement de la vessant més tradicional de la Festa Major, que enguany compta amb la celebració de diferents efemèrides, com els 30 anys del Ball de Diables i el Drac de la ciutat o la 25a edició de la trobada de corals vallenques, que es farà el diumenge 21. Enguany, l’Àliga de la ciutat també celebrarà el seu 25è Sant Joan.

Coincidint amb l’aniversari, aquest element del seguici popular vallenc lluirà per la festa la restauració que actualment està fent Anna Valls. Es tracta d’una actuació que s’inclou en el pla de millora del patrimoni immaterial vallenc. En aquest context, el gegantó Lladrefaves i la gegantona també estrenaran vestuari per la Festa Major, indumentària dissenyada pel figurista Amadeu Ferré, autor dels actuals vestits dels gegants de la ciutat i estrenats el Sant Joan passat.

Comentarios
Multimedia Diari