Pep Sala porta el seu nou disc a Reus

El vigatà presentarà aquest dissabte a la Sala Toman el seu últim treball, 'PS', que combinarà amb temes de Sau (21.30h)

19 mayo 2017 23:21 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Pep Sala torna a Reus aquest dissabte. Amb una amplíssima trajectòria a les espatlles i després de diversos anys sense haver tocat a la capital del Baix Camp –ho va fer al Fortuny i al Bartrina–, presenta el seu nou treball, titulat PS, a la Sala Toman (21.30 hores). És, tal i com el mateix músic reconeix, possiblement el seu treball més personal, després de cinc anys de no haver publicat.

Les cançons del darrer disc doncs, seran l’eix conductor del recital però sense renunciar a recordar temes d’èpoques anteriors com Sau. «El concert és un equilibri entre el nou disc i cançons anteriors, tant meves com de Sau i de La Banda del Bar. En total és un 50% de cada. Hi ha molta gent que ve a escoltar el nou disc però també volen sentir, per exemple, El tren de mitjanit o el Boig per tu», comenta Sala. «Sóc conscient que tinc un passat important que és una llosa, però m’agrada portar-la. I això fa que intenti buscar un equilibri entre el passat i l’ara».

Reus és la segona data de la gira de presentació de PS, després de l’estrena el 6 de febrer a Terrassa. I es preveu un concert una mica diferent als de la resta d’inici de gira. El motiu és que és l’únic que no es farà en un teatre, cosa que pot modificar algunes coses previstes. «Condiciona una mica però ho hem pogut adaptar molt bé. També ajustem una mica el setlist. Tant per l’espai com per altres factors, com l’hora. Tot i que és un espectacle bastant controlat també tenim capacitat de canviar», afirma el músic.

Sala sosté que els temes no canvien del disc al directe, però malgrat això «tenim previst poder fer variacions» durant el concert, amb més o menys improvisació. I tot i que «estan ben assajats», abans de sortir a l’escenari «sempre hi ha una certa tensió», que considera clau per evitar errors.

Per aquesta gira el vigatà ha incorporat dues cares noves:Miki Izquierdo a la bateria i Jordi Espigulé al baix. També l’acompanyen, ja de forma inseparable des de fa més de vint anys, Josep Lluís Pérez (guitarra) i Ramon Altimir (teclats);a més del multiinstrumentista Joan Antonell.

 

Videoprojeccions

Pep Sala ha concebut la gira una mica més enllà de la música. Per això les cançons estan acompanyades d’unes videoprojeccions creades per Pol Turrents, que també s’ha encarregat de la part artística del llibret del disc. En elles apareixen «vídeos, fotografies amb un cert moviment i també alguna part reivindicativa i de crítica, però sense que resti atenció a la música».

Les entrades ja són a la venda i es poden comprar per internet des de la mateixa pàgina web de l’artista (pepsala.cat) a un preu de 15 euros anticipada i 18 a la taquilla de la Toman.

Comentarios
Multimedia Diari