Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Poesia, teatre i documental per a futurs escriptors i guionistes

L'escola especialitzada en formació literària a Tarragona presenta la nova temporada amb itineraris pensats per a diferents edats i nivells

Whatsapp
Lectures col·lectives en el marc d´activitats literàries organitzades per l´Escola de Lletres de Tarragona. Foto: Cedida

Lectures col·lectives en el marc d´activitats literàries organitzades per l´Escola de Lletres de Tarragona. Foto: Cedida

CAROLINA ARES CRESPO

 

Estimular la imaginació, treballar sobre la paraula viva, debatre sobre el procés de creació, entendre com s’activen els engranatges de l’escriptura creativa i fer visible l’obra d’autors i autores novells. Aquests són els principals objectius que l’Escola de Lletres de Tarragona pretén assolir en els seus cursos, tallers i seminaris des que va començar a caminar, l’any 2002. Aquest curs lectiu, però, l’Escola ha ampliat la seva oferta formativa i, a més dels set cursos de creació literària, ha diversificat l’oferta dels tallers monogràfics i de les trobades per a un públic més jove. L’entitat afronta així nous reptes amb la il·lusió del primer dia i les ganes de donar resposta a la creixent demanda per part de l’antic alumnat i dels nous estudiants amb inquietuds creatives que volen iniciar-se en el món de l’escriptura.

Nous gèneres

Una de les principals novetats de la programació 2016-17 és la incorporació de cursos d’escriptura creativa que van més enllà de la narrativa breu i la novel·la, un gènere literari que predomina en gran part de l’oferta de les escoles, llibreries i espais culturals que ofereixen cursos d’escriptura. Així, el nou alumnat podrà participar del curs d’Escriptura Teatral o dels tallers monogràfics d’escriptura poètica (Tres sessions a l’infern) i de guió cinematogràfic (L’enigma del guió documental), tots tres destinats a públic adult i a càrrec de professors i artistes especialitzats en les diferents disciplines, com Adrià Targa, Maria Roig o el polifacètic Albert Mestres.

Diversos nivells

D’altra banda, l’Escola de Lletres ofereix enguany la possibilitat de fer un itinerari més complet, amb cursos d’iniciació, cursos de contingut més específic i de profunditat i espais de debat i creació per desenvolupar el seu projecte personal en l’univers de l’escriptura creativa.

En aquest sentit, s’ofereix un taller d’iniciació a la creació narrativa, Tocats per la paraula, per al qual no es requereix cap bagatge previ, ja que representarà un primer contacte amb la ‘caixa d’eines’ de l’escriptor, a partir de lectures, exercicis pràctics i debat col·lectiu.

L’antic alumnat de l’Escola (o persones formades en altres ateneus literaris o entitats) hi trobarà el seu espai en el taller estable dels dimarts, Lletres en joc, o en l’Observatori Gramma dels divendres, un grup de debat i innovació literària on es desenvoluparan els projectes literaris de l’estudiant.

Els iniciats en l’escriptura també podran aventurar-se en un taller itinerant que recorrerà els carrers de Tarragona a la recerca d’històries locals.

Finalment, qui estigui interessat en el relat breu podrà inscriure’s al taller de conte infantil, impartit també setmanalment.

Com a complement, l’Escola també oferirà un servei d’atenció individualitzada en forma de tutories literàries, mitjançant el qual el professorat de l’entitat assessorarà els escriptors i revisarà de manera crítica els seus manuscrits.

Per als més joves

El públic més jove també tindrà el seu espai a l’Escola de Lletres de Tarragona aquest any i podrà participar de cursos de llarga durada, com el de creació Un món per descobrir, per a petits escriptors que tinguin més de 12 anys, o A la recerca dels mots perduts, destinat a joves de més de 16 anys.

Malgrat els canvis i les noves incorporacions, l’Escola es manté ferma en la seva essència, fent servir una metodologia que cerca «estimular i fomentar la creativitat mentre acompanya l’alumnat en el seu procés de construcció i aplicació de nous coneixements, i promovent alhora les activitats entorn de les obres i dels seus autors i autores, en forma de debats, exposicions, publicacions i lectures col·lectives».

Temas

  • NALTROS

Comentarios

Lea También