Programa d'actes de la Festa Major de Tivissa

El 20è aniversari del Correfoc i la Dansa de Tivissa, entre els actes més destacats

19 mayo 2017 22:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un any més, el poble de Tivissa viurà intensament les seves Festes Majors en honor a Sant Jaume entre els dies 18 i 26 de juliol. El programa de les festes majors tivissanes inclou tot un seguit d’actes tradicionals i innovadors, marcats per la participació de grans i petits.

Concretament, aquest dissabte, 18 de juliol, les festes començaran amb la tradicional Trobada de Gegants i cercavila pels carres i places del poble, i que comptarà amb la participació de les colles dels Gegants de Viserta de Monistrol de Montserrat, els Gegants d’Ulldecona i els Gegants del Barri d’Avall de Tivissa acompanyats pels Grallers de Tivissa.

El dia següent, entre els diversos actes inclosos al programa, tindrà lloc el tradicional homenatge als avis i una nit de teatre, amb l’obra musical “Enyorada Sefarad”, interpretada per la Coral Sant Miquel de Mont-roig del Camp.

El dijous 23 de juliol, a la plaça de la Baranova, tindrà lloc el pregó de la festa, a càrrec del veterinari Ramon Cedó.

El programa de les festes també inclou les tradicionals nits de ball amb orquestres de prestigi, les celebracions religioses, exposicions culturals, activitats infantils, esportives i al carrer, i la XXXVI edició de la cursa popular.

Però sense cap mena de dubte, dues activitats són les que destaquen a la programació: la dansa de Tivissa i el correfoc. Un correfoc que aquest any arriba a la seva 20a edició i que la nit del 25 de juliol omplirà els carrers i places de Tivissa de foc, màgia i olor de pólvora, amb la participació dels Diables de Sant Andreu.

Pel que fa a la Dansa de Tivissa, aquest any tindrà lloc a partir de les 19.00 h del dia 25 de juliol, començarà i acabarà a la plaça de la Baranova, i, amb la música de la xaranga Xim Xim Mig Grau, recorrerà els barris i carrers de la vila, guiada pels caps de colla de cada barri.

L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha recordat que “la festa és de la gent i és la gent que la fa gran. Per això volem fer de Sant Jaume 2015 una Festa Major amb majúscules, amb la participació de tothom”.

 

Comentarios
Multimedia Diari