Recital casteller a Vilanova i la Geltrú

La Jove descarrega el 5d9f i el pde8fm  i els Verds carreguen el 3de10

30 julio 2017 14:55 | Actualizado a 13 noviembre 2017 18:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un any més s’ha pogut comprovar que la diada de Festa Major de Vilanova i la Geltrú mai decep. Les altes expectatives s’han complert gràcies a l’ambició, esforç i dedicació de les tres colles, oferint al públic present, una diada agradable i àgil.

Els verds carreguen el 3de10

Els Castellers de Vilafranca van carregar el 3de10 amb folre i manilles, en la seva primera temptativa aquesta temporada. El castell va pujar molt ferm, tant al nivell de tronc com especialment a folre i manilles. Quan la plaça de la Vila esclatava d’eufòria al moment de l’aleta, inesperadament el pis de sisens va començar a brandar fent que el colós es convertís en indefensable, i va acabar cedint pocs segons després. Tot i haver pogut carregar el primer 3de10 enguany, el sentiment de sorpresa recorria les files dels verds.

Prèviament, els Castellers de Vilafranca havien obert la diada amb una nova torre de nou amb folre i manilles marca de la casa, i van tancar la ronda de castells descarregant el segon 4de9 amb folre i agulla de la temporada.

A la ronda de pilars, la formació que dirigeix Toni Bach volia dur a plaça el primer pilar de vuit amb folre i manilles de la temporada, però han decidit tirar-lo avall per primera vegada en 20 anys.

La Jove es corona

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va protagonitzar una impressionant actuació en una de les seves places talismà. Els del Cós del Bou van començar la diada apostant pel 9de8, el segon que assoleixen aquesta temporada; una estructura que han descarregat amb solvència.

A la segona ronda la Jove de Tarragona va posar tota la carn sobre la graella, apostant pel 5de9 amb folre. No era la primera vegada que el portaven a plaça enguany, ja que el van carregar a principis de juliol a Terrassa, si bé en aquesta ocasió, els d’Aleix Bordas el van poder descarregar el que es considera el seu castell insígnia. Alegria més que justificada a les files dels tarragonins, ja que és el 5de9 amb folre més matiner de la seva història. A la tercera ronda van descarregar un plàcid 4de9 amb folre.

L’eufòria encara seria més completa a la ronda de pilars, quan la Colla Jove va descarregar el pilar de vuit amb folre i manilles, el quart que aconsegueix completar al seu historial, i el primer d’aquesta temporada.

Clàssica de vuit local

La formació local, els Bordegassos de Vilanova també van sortir satisfets de la diada de la seva Festa Major, ja que van estrenar aquesta temporada el 3de8, castell amb el qual van encetar la primera ronda. A continuació van completar amb comoditat el 4de8. Si bé s’havia rumorejat que els de la camisa groc terrós podrien dur el 2de8f, la tècnica va decidir no arriscar, i portar a plaça en tercera ronda una torre de set que van descarregar sense excessives dificultats.

Més enllà de la diada de Festa Major a Vilanova i la Geltrú, diverses colles de la demarcació de Tarragona van actuar en diferents escenaris.
Castells de 9 de la Joves

Ben a prop de Vilanova, a Sitges, la Colla Joves Xiquets de Valls descarregava el 3de9 amb folre, però no se’n va sortir amb el 4de9 folrat, havent-lo de desmuntar. A la ronda de repetició, els de la camisa vermella van optar per reconduir la diada descarregant sense excessives dificultats el 2de8 amb folre. A la quarta ronda, la Colla Joves va descarregar el segon 3de8 amb el pilar del seu historial, el segon també en aquesta temporada.

4de8pc dels Xiquets de Reus

La diada de Santa Anna a Reus va veure castells de vuit pisos de la mà de la colla de la ciutat, els Xiquets de Reus, que van obrir la primera ronda carregant el 4de8 amb el pilar, en la primera vegada que els de la camisa avellana duien a plaça. A la segona ronda van descarregar el 3de8, i en tercera van optar pel 4de8. Van tancar la diada completant el pilar de sis. Al costat dels Xiquets també hi van actuar uns Brivalls de Cornudella que van brillar amb llum pròpia, descarregant d’una tacada el 3de7 i el 4de7. Van culminar una fantàstica actuació assolint també el 5de6.

El Baix Gaià manté el nivell

Les colles del Baix Gaià van confirmar que les magnífiques actuacions que van oferir fa quinze dies a la diada de les Cultures i a la Festa del Quadre, no eren un miratge. La diada d’estiu a la plaça dels vents va veure fins a tres castells de la gamma alta de set.

Els Nois de la Torre van tornar a descarregar en una mateixa diada el 3de7a i el 4de7a, juntament amb el 4de7. Per la seva banda, els Castellers d’Altafulla van tornar a descarregar, quinze dies després, el 3de7 amb l’agulla. Prèviament la formació altafullenca va descarregar el 4de7 i va tancar la tercera ronda amb el 3de7.

Avui, Vilallonga i Constantí

Els castells no s’aturen al Camp de Tarragona, ja que la Colla Vella i la Colla Jove de Tarragona actuaran aquesta tarda, a les 19 h, a Vilallonga del Camp, mentre que una hora abans, els Xiquets de Tarragona i els Nois de la Torre ho faran a Constantí.

Comentarios
Multimedia Diari