Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Roger Serrano: 'Les federacions passen del triatló cros'

Entrevista al triatleta de cros i campió del món sub-23 el 2014

Jaume Aparicio López

Whatsapp
Roger Serrano ha superat força entrebancs per dedicar-se professionalment a allò que li agrada. foto: Pere Ferré

Roger Serrano ha superat força entrebancs per dedicar-se professionalment a allò que li agrada. foto: Pere Ferré

- Triatló cros. Sona més

exigent que el triatló de

carretera.

- Tots els esports treuen el 100% de cada atleta. Ara bé, és cert que si una cursa de triatló es fa en una mitjana de 32-33 minuts, els primers, a triatló cros, si baixem de 45 minuts, ens queixem que ha estat massa fàcil.

- Quina és la principal diferència?

- Al segment de bicicleta de cros has de ser un ciclista experimentat i a l’hora de córrer, de vegades els mateixos desnivells t’empenyen a anar caminant.

- El ‘boom’ del triatló també ha arribat a la muntanya?

- Cada cop hi ha més curses. És cert, que com a altres esports, hi ha tendència a anar cap a la muntanya, a on hi ha menys problemes per organitzar curses. Tot i que la inversió és menor, també ho són els beneficis. Com que els circuits són tan tècnics no poden participar tants atletes com un triatló de carretera i hi ha menys ingressos per inscripcions. Després alguns organitzadors intenten atreure a triatletes cap al cros i acaben fent circuits simples.

- Es pot viure del triatló cros?

- Tinc 24 anys i en fa dos que puc pagar-me el lloguer del meu pis a Tarragona gràcies a l’esport. No visc amb luxes, però m’arriba per pagar les factures.

- Com s’ho fa?

- Amb els premis dels podis i els patrocinadors.

- Quant guanya per un podi?

- Entorn els 2.500 euros el primer lloc. Aquest any n’he fet set, quatre tercers i dos segons.

- I la Federació Espanyola (FERTRI) li dóna alguna cosa?

- L’any passat vaig rebre 600 euros per quedar campió del Món Sub-23 a Alemanya i després em van venir 800 euros del Consell Superior d’Esports que mai vaig saber d’on venien. Vaig demanar explicacions però no m’han contestat el missatge electrònic.

- Ha decidit no federar-se.

- No estic federat per principis ètics i perquè no ho necessito. Competeixo a X-Terra una organització privada. A les federacions no els interessa gaire el triatló cros i la franquícia X-Terra, com Ironman en llarga distància, han ocupat el lloc no oficial d’organitzadora de la competició internacional més important.

- Li ha anat prou bé enguany.

- Sí. He quedat primer del rànquing europeu. És una fita més important que la del Campionat del Món, perquè participen professionals.

- He vist que l’acompanya un càmera a totes les curses. Com és?

- Moltes marques es guien pels resultats i pels seguidors que tinguis a les xarxes socials. Havia de fer alguna cosa per atraure-les i vaig pensar en Ginés Díaz, amic i fotògraf professional del surf. Ell m’acompanya a les curses filmant des dels preparatius, l’allotjament, les penúries, etc. Estan totes penjades al YouTube, al meu canal ‘Roger that’.

- Fa dos anys que viu a Tarragona. Com va venir a parar aquí.

- Vaig venir a competir al triatló de Tarragona. Coneixia a un noi i no sé com vaig acabar en un sopar familiar de 25 persones. Allà vaig conèixer una noia i...

- L’amor... Però li va bé per entrenar-se?

- Molt. El millor és el clima d’hivern. És idoni per entrenar. Jo sóc d’un poble prop de Manresa i en els mesos d’hivern és impensable sortir al matí.

Temas

  • CONTRAPORTADA

Comentarios

Lea También