Roger Serrano: 'Les federacions passen del triatló cros'

Entrevista al triatleta de cros i campió del món sub-23 el 2014

19 mayo 2017 21:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- Triatló cros. Sona més

exigent que el triatló de

carretera.

- Tots els esports treuen el 100% de cada atleta. Ara bé, és cert que si una cursa de triatló es fa en una mitjana de 32-33 minuts, els primers, a triatló cros, si baixem de 45 minuts, ens queixem que ha estat massa fàcil.

 

- Quina és la principal diferència?

- Al segment de bicicleta de cros has de ser un ciclista experimentat i a l’hora de córrer, de vegades els mateixos desnivells t’empenyen a anar caminant.

 

- El ‘boom’ del triatló també ha arribat a la muntanya?

- Cada cop hi ha més curses. És cert, que com a altres esports, hi ha tendència a anar cap a la muntanya, a on hi ha menys problemes per organitzar curses. Tot i que la inversió és menor, també ho són els beneficis. Com que els circuits són tan tècnics no poden participar tants atletes com un triatló de carretera i hi ha menys ingressos per inscripcions. Després alguns organitzadors intenten atreure a triatletes cap al cros i acaben fent circuits simples.

 

- Es pot viure del triatló cros?

- Tinc 24 anys i en fa dos que puc pagar-me el lloguer del meu pis a Tarragona gràcies a l’esport. No visc amb luxes, però m’arriba per pagar les factures.

- Com s’ho fa?

- Amb els premis dels podis i els patrocinadors.

 

- Quant guanya per un podi?

- Entorn els 2.500 euros el primer lloc. Aquest any n’he fet set, quatre tercers i dos segons.

 

- I la Federació Espanyola (FERTRI) li dóna alguna cosa?

- L’any passat vaig rebre 600 euros per quedar campió del Món Sub-23 a Alemanya i després em van venir 800 euros del Consell Superior d’Esports que mai vaig saber d’on venien. Vaig demanar explicacions però no m’han contestat el missatge electrònic.

 

- Ha decidit no federar-se.

- No estic federat per principis ètics i perquè no ho necessito. Competeixo a X-Terra una organització privada. A les federacions no els interessa gaire el triatló cros i la franquícia X-Terra, com Ironman en llarga distància, han ocupat el lloc no oficial d’organitzadora de la competició internacional més important.

 

- Li ha anat prou bé enguany.

- Sí. He quedat primer del rànquing europeu. És una fita més important que la del Campionat del Món, perquè participen professionals.

 

- He vist que l’acompanya un càmera a totes les curses. Com és?

- Moltes marques es guien pels resultats i pels seguidors que tinguis a les xarxes socials. Havia de fer alguna cosa per atraure-les i vaig pensar en Ginés Díaz, amic i fotògraf professional del surf. Ell m’acompanya a les curses filmant des dels preparatius, l’allotjament, les penúries, etc. Estan totes penjades al YouTube, al meu canal ‘Roger that’.

 

- Fa dos anys que viu a Tarragona. Com va venir a parar aquí.

- Vaig venir a competir al triatló de Tarragona. Coneixia a un noi i no sé com vaig acabar en un sopar familiar de 25 persones. Allà vaig conèixer una noia i...

 

- L’amor... Però li va bé per entrenar-se?

- Molt. El millor és el clima d’hivern. És idoni per entrenar. Jo sóc d’un poble prop de Manresa i en els mesos d’hivern és impensable sortir al matí.

Comentarios
Multimedia Diari