Salou inicia aquest divendres les Nits Daurades

Passaran més de 500 artistes durant els diversos dies de les festes al llarg de vint espectacles. Consulta el programa en PDF

19 mayo 2017 22:08 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest divendres arrenca una nova edició de les Nits Daurades de Salou; la festa d’estiu que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou “pensant en el públic divers que es troba a Salou a l’estiu”. Sota aquesta idea la programació de les Nits intenta donar resposta a totes les edats, nacionalitats, cultures i inquietuds artístiques. Hi ha des de música, ball, màgia, moda, cultura popular, etc.

Seguint aquesta idea s’han programat fins a 20 espectacles que destaquin pel seu atractiu visual i d’impacte, minimitzant les barreres del llenguatge o la narració. Entre ells destaca l’espectacle de percussió RECICLART de la companyia Toom Pac, el musical ‘La Fuerza del Destino’ tribut a Mecano que aplega a més de 30 ballarins a l’escenari, o un espectacle de màgia de gran format, o la triple batucada que surt des de diversos punts del municipi i que confluiran a la plaça de les Comunitats Autònomes, entre d’altres

Seguint amb aquest esperit de perseguir l’impacte visual i l’espectacularitat s’ha tingut molt en compte també la posada en escena fet que implicarà una millora logística d’equips, escenaris, pantalles, etc.

L’alcalde de Salou, Pere Granados destacava que “aquestes festes requereixen d’un major esforç perquè són moments en que la nostra ciutat està abocada al turisme i volem agrair la implicació que tenen les diferents entitats per participar en aquestes festes tant consolidades” a més de recordar com “la nostra filosofia és posar en valor la nostra cultura popular i tradicional; demostrar allò que sentim com a poble”.

Així, en la programació d’aquests dies hi haurà actuacions que comprenen una doble vessant: l’àmbit folklòric amb la cultura local i catalana (castells, havaneres, sardanes, correfoc, cercavila...); la cultura com un atractiu turístic, amb espectacles com la Jota i el flamenc; o d’altres d’àmbit més generalista com la trobada de batucades o la passarel·la de moda.

La regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, ha explicat que per l’escenari de les Nits Daurades passaran més de 500 artistes durant els diversos dies; que enguany es programa un dia més d’actuacions i que s’ha incrementat la participació del talent local que participa de gairebé el 90% de les actuacions: espectacle de màgia (House of Illusion), grup d’havaneres, entitats culturals, gala lírica, etc.

Un punt a destacar també és la voluntat de descentralitzar els espais d’actuació, més enllà de la plaça de les comunitats autònomes. Amb aquest objectiu es programen actes itinerants com la trobada de batucades que animarà de forma simultània la zona comercial del c/Saragossa, la zona de Pilons amb molta presència de restauració o la zona comercial del nucli antic.

El pressupost total manté la línia de l’any passat, amb una inversió total de 128.000€.

El diumenge 16 té lloc al mateix espai el Festival Andén Zero que un any més mostrarà el potencial dels grups de música del municipi. Enguany hi participaran 6 grups de diversos estils tots ells formats per membres de Salou.

Comentarios
Multimedia Diari