Tiersen transporta Tarragona al món màgic de la seva música minimalista

El compositor francès ha fet una exhibició del seu do instrumentista per presentar el seu darrer disc

19 mayo 2017 22:13 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El concert de Yann Tiersen a Tarragona ha arrencat aquest dissabte a la nit amb el compositor assegut al piano i una veu en off femenina que l'ha acompanyat diverses vegades durant el concert. Tiersen ha presentat 'Infinity', el seu vuitè disc d'estudi, davant la delectança d'un públic entregat al cantautor. De la calma, a l'eufòria, del rock a grans traços de música nòrdica que s'han entrelligat entre la exhibició del virtuós multiinstrumentista que és aquest referent de la música minimalista. Sense massa interacció amb el públic, Tiersen ha fet una hora i mitja de concert a l'auditori Camp de Mart acompanyat de quatre músics més i amb poques referències a la tan esperada banda sonora de 'Amelie'. 

Es fa difícil desvincular el cantautor i compositor, Yann Tiersen, de la banda sonora de la pel·lícula 'Amelié'. De fet, part del públic que ha omplert tres quartes parts de l'aforament de l'auditori Camp de Mart de Tarragona, hi ha assistit atret per les melodies romàntiques, sensibles i enamoradisses del film. En canvi, aquella banda sonora que el va catapultar al reconeixement internacional el 2001 està formada per la música dels seus primers tres discs d'estudi. En canvi, 'Amelié' no ha estat gaire present en el concert. 

El músic ha repassat 'Infinity', el seu últim i vuitè disc d'estudi, on barreja els sons elèctrics amb els acústics. Està compost per peces d'influència nòrdica fins i tot en les lletres, escrites en islandès, bretó i francès i gravat en part a Islàndia. Molta màgia en la música que el mateix Tiersen ha descrit en alguna ocasió "com el conjunt de sons combinats" que ell "desordena". Molta emoció en les pujades i baixades de les seves melodies.

 D'aquest virtuós multiinstrumentista en brollen les composicions minimalistes més exponencials del moment. A més d'estudiar composició, el cantautor francès toca l'acordió, el piano, el violoncel i la guitarra elèctrica i així n'ha fet una impressionant exhibició durant la seva actuació. El públic l'ha acomiadat amb una gran i llarga ovació.

Comentarios
Multimedia Diari