Más de Naltros

Torredembarra crea una marca basada en ranxets

Redacció

Whatsapp
Torredembarra crea una marca basada en ranxets

Torredembarra crea una marca basada en ranxets

Ranxets, la cuina a Torredembarra’ és la campanya de caràcter anual que pretén reivindicar la gastronomia tradicional de Torredembarra, creant una marca pròpia. 18 són els restaurants que formen part d’aquesta promoció. Cada restaurador tindrà plats de ranxets a la seva carta principal i durant tot l’any s’aniran actualitzant segons els productes de mercat i temporada, al mateix temps que tindran lloc diversitat d’actes de dinamització i difusió de la cuina local torrenca amb promocions, tallers, concursos i sortejos entre el públic, per així divulgar la marca.

Què són els ranxets?

Els ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, elaborats amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva, com ara alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.

És una generosa varietat de plats que van des d’escabetxos fins a bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop..., truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, entre altres.

La campanya s’inspira en el llibre homònim del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.

Quins són els restaurants participants?

Blau Marí, Cal Coco, Cal Silver, Can Gla, Can Lluís, Cuina d’en Basili, El Capitán, El Marítim, El Vaixell, Eureka, Hostal Coca, L’avi Vitali, Las Palmeras, La Sirga, Òxid, Roda, Trencadissa Torredembarra i Picnic Port.

Mostra de ranxets: tret de sortida de la campanya

El pròxim 19 de març, de 12 a 15 h, als Jardins de Cal Bofill, tindrà lloc la Mostra de Ranxets en què els restaurants participants oferiran una degustació de bull a l’all i pebre i altres plats de ranxets. Tapa + beguda: 3 euros

De 12 a 12.30 h: showcooking: com es cuina un ranxet? Asmarris i all cremat, a càrrec d’Oriol Castro del Restaurant Compartir de Cadaqués i Disfrutar de Barcelona i d’Àlex Segú del Restaurant Eureka de Torredembarra.

A partir de les 12.30 h: degustació de ranxets. Venda de tiquets de la degustació, el mateix dia a l’envelat de Cal Bofill.

A partir de les 13 h (actes gratuïts): actuació de jazz, amb el grup Stromboli Jazz Band; taller infantil de cuina, a càrrec de Petit Xef i Inflable infantil.

Presentació de la campanya

La presentació va tenir lloc ahir a la Llotja de pescadors. L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, va explicar que s’ha volgut posar en marxa aquesta campanya perquè Torredembarra recuperi la marca de gastronomia tradicional ja que amb el temps la imatge gastronòmica del municipi s’ha anat desdibuixant. L’alcalde ha assenyalat que es pretén que el públic pensi en Torredembarra com en un indret amb una riquesa culinària concreta.

De fet, el mateix Eduard Rovira ha comentat que els restaurants participants ja disposaven de plats de ranxets a les seves cartes però ara es posaran en valor, aixoplugats i ressaltats per una marca.

El regidor de Comerç, Indústria i Activitats, Josep M. Guasch, va afegir que no es tracta d’una campanya tancada sinó que està oberta perquè s’hi afegeixin més establiments. Al seu torn, el regidor de Turisme, Jordi Solé, ha ressaltat la riquesa gastronòmica de Torredembarra com a excel·lent reclam turístic.

L’organització d’aquesta campanya va a càrrec de les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats de l’Ajuntament de Torredembarra.

Temas

  • NALTROS

Comentarios

Lea También