Torroja del Priorat, un paratge del món del vi

Aquest dissabte se celebra la desena edició de la Nit de Vins amb la participació de vuit cellers de la localitat i tres convidats 

28 septiembre 2017 06:51 | Actualizado a 15 febrero 2019 18:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’escenari és Torroja de Priorat i els intèrprets són els vins que elaboren els cellers del municipi. Elaboracions que seran la melodia de la desena edició de la Nit de Vins. Aquest dissabte, 30 de setembre, vuit cellers de la localitat i tres cellers convidats donaran a conèixer al públic els seus vins, en una jornada que estarà amenitzada pel DJ Golfo de Guinea. «Enguany la celebració coincideix amb la festivitat de Sant Miquel i, com en edicions anteriors, esperem reunir unes 200 persones», destaca Sandra Pérez, organitzadora de l’acte. El punt de trobada serà la piscina municipal. A partir de les 17 hores, les copes dels assistents s’ompliran de les aromes i la complexitat dels diferents vins de Torroja del Priorat. «Els vins que s’elaboren són garnatxa i carinyena, tot i que també hi ha algun celler que embotella vi blanc o rosat», detalla l’organitzadora. «La Nit de Vins és una oportunitat única per assaborir les propostes de cadascun dels cellers», destaca la Sandra.

El preu de l’entrada és de 15 euros i inclou un val de cinc euros per la compra d’una ampolla dins el recinte de la mostra. «La iniciativa d’incloure un val de descompte va començar l’any passat, i és l’excusa perfecta perquè la gent s’emporti una ampolla de vi de Torroja del Priorat, per compartir-la amb la família i els amics», afirma la Sandra Pérez. Els cellers que exhibiran els seus vins són: Aixalà i Alcait, El Solà d’Ares, Escoda Pallejà, Sabaté i Mur Viticultors, Terroir al Limit, L’Infernal, Va de bòlid i Minyó. I els cellers convidats són: AV Bodeguers, Vins de Foresta i Celler Frisach. 

Durant el matí tindrà lloc una jornada de portes obertes als cellers

Prèviament a la celebració del tast de la Nit de Vins, el dia començarà amb una jornada de portes obertes als cellers de la localitat, a partir de les 11 hores. «La proposta també va començar l’any passat i contribueix a explicar com treballen els cellers de Torroja del Priorat, així com les peculiaritats de la comarca, la manera de treballar, la gestió de l’espai i també com és el procés de vinificació», detalla l’organitzadora. Els cellers que enguany obriran les seves portes són: Aixalà i Alcait, Escoda Pallejà, Sabaté i Mur, Terroir al Limit i Va de bòlid. Un altre dels atractius és la visita guiada pel poble,  la qual aproparà els assistents a la història i les peculiaritats del municipi. La programació també inclou una vermutada popular a la plaça de la Bassa amb la col·laboració del Museu del Vermut de Reus. «El Joan Tàpies explicarà totes les curiositats sobre la beguda», afegeix la Sandra Pérez.

Comentarios
Multimedia Diari