Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tortosa obre la Cinta 2015 amb la proclamació de pubilles i el pregó

El pregoner, l'expresident de la Cambra de Tortosa José Luis Mora, feu una lloança encesa de la seva ciutat

A.Caralt

Whatsapp
El pregoner de la Cinta 2015, José Luis Mora, ahir a la tarda. Foto:A. CARALT

El pregoner de la Cinta 2015, José Luis Mora, ahir a la tarda. Foto:A. CARALT

Una lliçó de tortosinisme. Així es pot definir el pregó de la festa major de la Cinta 2015 que va oferir ahir al vespre l’expresident de la Cambra de Comerç de Tortosa José Luis Mora. En el tradicional escenari del parc municipal, i envoltat de les 104 pubilles i pubilletes 2015, Mora es va declarar enamorat de la seva ciutat. «I és que a mi Tortosa m’ho ha donat tot, i em considero un gran afortunat d’haver nascut i viscut aquí», afirmà.

L’expresident de la Cambra explicà que cada dia camina cinc quilòmetres per la ciutat per prescripció mèdica, fet que li permet descobrir tots els racons de la ciutat, que considera «plena d’encants i d’història».

Tot seguit, lamentà l’opinió dels «derrotistes i pessimistes» que critiquen la ciutat, «que no es fa res o que està morta». Mora admet que la ciutat pateix «grans mancances», que sens dubte «hi ha molt a millorar» però que tant les administracions i les empreses privades treballen per fer de Tortosa «una ciutat més atractiva i habitable». El pregoner recordà que Tortosa ha estat sempre «lluny» dels grans centres de decisió «i se’ns ha oblidat». Amb tot, culminà, la ciutat disposa d’organismes molt destacats com el Bisbat, la Cambra de Comerç o el Campus de la URV.

Mora va tancar el parlament adreçant-se a les pubilles i recitant un poema escrit pel seu pare. «Jo a Tortosa vaig nàixer, de Tortosa sóc veí, a Tortosa vaig casar-me, els meus fills van nàixer aquí, i a Tortosa vull morir-me, mireu si sóc tortosí».

Temas

  • CULTURA

Comentarios

Lea También