Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un cap de l'Hospital Vall d'Hebron denuncia dues morts a causa de les retallades

El responsable de Cirurgia Cardíaca, Manuel Galiñanes, presenta una denúncia davant del Síndic de Greuges

Agencias

Whatsapp
El gerent del Vall d´Hebron, Vicenç Martínez Ibáñez (2d), ahir amb diversos caps mèdics. Alejandro García / EFE

El gerent del Vall d´Hebron, Vicenç Martínez Ibáñez (2d), ahir amb diversos caps mèdics. Alejandro García / EFE

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha reclamat al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, la «màxima celeritat» en la resolució de la denúncia presentada pel cap de Cirurgia Cardíaca de l’Hospital Vall d’Hebron, Manuel Galiñanes, per la mort de dos pacients que atribueix a les retallades.

El mateix Ribó ho explicà ahir en declaracions a Europa Press. Donà a conèixer que al matí l’havia trucat el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, per demanar-li agilitat en l’assumpte, sobre el qual tant Salut com l’hospital han lliurat tota la documentació a iniciativa pròpia.

El Síndic s’ha compromès a donar a conèixer un posicionament «clar i contundent» els pròxims dies, després d’haver estudiat a fons totes les dades.

Ahir a les onze del matí, l’advocat del cap de Cirurgia Cardíaca va registrar la denúncia a la institució, de la qual Ribó va tenir coneixement a través de la publicació de la notícia a La Vanguardia, que ho anunciava.

El sindicat Metges de Catalunya, majoritari en la sanitat catalana, ha reclamat a Salut que obri una investigació per aclarir els fets, i ha demanat conèixer el detall de quins eren els recursos humans i tècnics del centre per atendre la cirurgia cardíaca aquest estiu. En un comunicat, el sindicat ha recordat que el maig del 2013 «va destapar les llargues llistes d’espera per a les intervencions de cor» que registraven els hospitals de Bellvitge i de la Vall d’Hebron de Barcelona, que llavors eren de 16 mesos de mitjana quan el temps garantit era de tres mesos. L’associació Defensor del Pacient ha demanat al seu torn a la Fiscalia que obri una investigació. En un escrit dirigit al Fiscal Superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, l’associació demana que s’investiguin d’ofici els fets i es depurin les responsabilitats que corresponguin si es confirmés que existeix relació entre les retallades aplicades per la Generalitat i les dues morts denunciades. L’associació considera que existeix una «responsabilitat penal» en els gestors de l’administració per la mort d’aquests dos pacients.

Temas

  • SALUD

Comentarios

Lea También