Un punt de vista subjectiu de la Colònia Müller de Flix

Les instantànies de Montse Grau sobre la colònia química es troben exposades a la sala Ca Don Ventura fins diumenge

05 enero 2018 20:36 | Actualizado a 05 enero 2018 20:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’artista Montse Grau Roca regala un passeig per diferents escenes de la Colònia química Müller, de Flix, un fotoreportatge que té com a objectiu mostrar el punt de vista subjectiu de l’autora al voltant d’aquesta zona. 

La Colònia Müller és un espai urbà d’alt valor històric i patrimonial que s’està deteriorant pel progressiu desmantellament de la fàbrica química que motivà la seva construcció. Grau remarca que no es tracta de fer una crítica cap aquesta decadència, sinó tot el contrari. El que pretén és mostrar-la, donar a conèixer la seva imatge actual, i explicar que, en el fons, amaga molts anys d’història. A través de les instantànies que componen l’exposició et pots tele transportar al lloc i conèixer-lo més a fons, detalla l’autora.

Grau comenta que no hi ha un sentiment concret que vulgui transmetre amb el seu treball. «Per a molts, aquestes imatges poden ser tristes, a causa de la visió tan clara de la decadència; però, a la vegada, molts hi poden veure en elles bellesa». Una bellesa que ella ha volgut plasmar.

També ressalta que aquestes instantànies poden ser, per a molts, l’evocació de grans records. «Especialment vull deixar clar que la meva intenció no és realitzar cap crítica, ja que és el que pot semblar per a les persones de la zona, i no m’agradaria que es malinterpretés. Simplement vull mostrar el meu punt de vista del lloc i de la història que hi ha darrere l’aparença actual. Vull mostrar el que hi veig jo», afirma Grau.

Fotoreportatge

Grau va començar aquest treball el curs escolar passat, es podria dir que de manera casual. Ella estava cursant un grau superior i, en una de les assignatures, concretament gràfica publicitària, se li va demanar que realitzes un fotoreportatge. Tot i que Grau és procedent de Benissanet, la seva parella és del poble de Flix, i així va ser com va arribar ella a inspirar-se en aquest lloc. 

Estava buscant una idea, intentant trobar el tema del treball. Sabia que volia trobar un lloc que li transmetés aquesta idea de decadència, i en descobrir-lo ho va veure clar. A partir d’aquest moment, va poder desenvolupar el seu treball artístic, que actualment es troba exposat a la mateixa població de Flix.

Concretament, l’exposició es va inaugurar el 24 de desembre passat i es pot visitar a la sala Ca Don Ventura fins al 7 de gener, amb excepció del dia 6 que romandrà tancada a causa de la festivitat. Els dies feiners l’espai està obert des de les 18.30 fins a les 20.30 hores, i els dies festius es pot entrar des de les 12.30 fins a les 14.00 hores. 

L‘autora

Montse Grau porta l’àmbit artístic dins seu. Va estudiar el batxillerat artístic i després va cursar un cicle formatiu de grau superior de Gràfica Publicitària, a Tarragona. Actualment està estudiant publicitat a Barcelona. Grau afirma que la fotografia no és el seu àmbit principal, ja que es decanta més per altres branques de les arts, com per exemple la pintura.
Tot i això, la Montse va aconseguir realitzar un treball fotogràfic excel·lent del qual estan gaudint molts dels seus visitants. 

Comentarios
Multimedia Diari