Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una dieta per controlar el pes desenvolupada a la URV inclou pistatxos per primera vegada

El pistatxo presenta un alt contingut en fibra i és saciant, per la qual cosa pot reduir la ingesta de més aliments

EFE

Whatsapp
La investigadora responsable del projecte, Mònica Bulló, amb Jordi Salas, cap de la Unitat de Nutrició Humana de la Facultat de Medicina de Reus de la Universitat Rovira i Virgili

La investigadora responsable del projecte, Mònica Bulló, amb Jordi Salas, cap de la Unitat de Nutrició Humana de la Facultat de Medicina de Reus de la Universitat Rovira i Virgili

Una dieta per controlar el pes dissenyada per una investigadora la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV) inclou pistatxos per primera vegada.

Segons informa APG, una associació americana sense ànim de lucre que representa 625 cultivadors de pistatxo, la dieta inclou aquest fruit sec en aperitius i en plats principals.

El pistatxo presenta un alt contingut en fibra i és saciant, per la qual cosa pot reduir la ingesta de més aliments.

La dieta l'ha dissenyada la investigadora Mònica Bulló i està programada per a quinze dies, però es pot prolongar en el temps.

Cada dia comprèn cinc preses de pistatxo, amb una ració d'uns 30 grams (49 fruits aproximadament, amb clofolla inclosa).

Aquesta ingesta proporciona més de l'11% de la dosi recomanada de proteïna i al voltant del 10% de la dosi de fibra recomanada per a adults.

La doctora Bulló considera injustificat excloure els pistatxos i altra fruita seca d'una dieta saludable per considerar-se un producte gras, molt calòric i que engreixa.

La seva investigació determina que "no es produeix un increment de pes corporal després del consum regular d'un grapat de pistatxos o altres fruita seca diàriament, en comparació d'una dieta lliure d'aquests aliments".

No obstant això, no ha trobat dades clíniques que avalin la hipòtesi que l'alt contingut de fibra dels pistatxos comportaria un major poder saciant i, per tant, es menjaria menys i s'aprimaria.

L'estudi també suggereix que els greixos del pistatxo s'absorbirien menys en el tracte digestiu i el cos els eliminaria fàcilment, amb la qual cosa no acabarien dipositades com a greix corporal.

Temas

  • SALUD

Comentarios

Lea También