Vermut Rofes Antic Reserva, el sabor i l’aroma tradicional

L’empresa reusenca recupera l’elaboració de mitjan segle XX. La beguda destaca per la doble maceració i una maduració de 6 mesos en bóta

02 octubre 2017 08:14 | Actualizado a 10 octubre 2017 20:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un vermut de característiques peculiars i singulars. Pensat per als vermuters de tota la vida. Tota una declaració d’intencions que Vermut Rofes ha recuperat sota l’etiqueta ‘Antic Reserva’. «Recuperem aquest vermut que a casa nostra es va elaborar a mitjans del segle XX i que va néixer de la demanda dels clients de l’època, que a la carta demanaven una beguda amb més graduació, un sabor més intens, més maduració, menys dolçor...», recorda Salvador Rofes i afegeix que «van ser el meu avi i el meu pare els que van decidir treure al mercat aquest vermut als voltants del 1950». 
La intenció de tornar a unificar i embotellar totes aquestes demandes en únic vermut és un projecte que, en paraules de Salvador Rofes, «sempre ha estat present d’ençà que l’any 2007 vam tancar l’antiga fàbrica, per reconvertir-la en l’espai gastronòmic Restaurant Vermuts Rofes». 

Les característiques principals de Vermut Rofes Antic Reserva són un aroma i sabor molt més pronunciat. El secret està en l’elaboració. «Amb 18 graus és el vermut més especial de la casa. Aconseguim aquesta singularitat gràcies a la doble maceració d’herbes aromàtiques i una posterior maduració de 6 mesos en bóta», detalla Salvador Rofes i afegeix que el resultat «és un vermut pensat per ser el protagonista de l’aperitiu, és a dir, imaginat per un aperitiu exquisit i amb tapes selectes». 


La beguda es podrà comprar en diverses tendes de la capital del Baix Camp i també a Barcelona, tot i que la producció és limitada. «Comercialitzarem 3.000 ampolles, que és una xifra suficient per satisfer la demanda dels nostres clients», destaca Salvador Rofes. El preu oscil·larà entre els 10 i els 12 euros, import que el situa entre l’oferta actual de vermuts de gamma mitjana-alta. De fet, Vermut Rofes també comercialitza vermuts blanc i negre, de 15 graus, i que tenen un preu d’entre 6 i 7 euros. 

 

Aconseguim aquesta singularitat gràcies a la doble maceració d’herbes aromàtiques i una posterior maduració de 6 mesos en bóta

Tradició històrica
L’etiqueta de Vermut Rofes Antic Reserva també és especial. Es tracta d’una creació del dissenyador reusenc Jom Pàmies i que com bé descriu Joan Rofes «conserva les característiques i el segell tradicional de Vermut Rofes». 
L’empresa va néixer l’any 1890, quan Reus va esdevenir un dels centres més importants en la fabricació i comerç del vermut. Marcel·lí Rofes Sancho va ser l’impulsor d’una de les marques més conegudes del món del vermut, tot començant des de zero en un petit local de Reus. 
Més tard, concretament l’any 1908, però, ja es va establir al mateix local on avui dia s’ubica l’espai gastronòmic Restaurant Vermuts Rofes, que conserva tots els seus elements històrics, i continua transmetent encant i tradició familiar. Així doncs, el Vermut Rofes Antic Reserva s’alia amb la trajectòria històrica d’aquesta empresa familiar per conservar el segell característic del vermut tradicional.

Comentarios
Multimedia Diari