Viure en ciutats, beure alcohol i el sucre, preocupacions dels epidemiòlegs

08 septiembre 2017 07:14 | Actualizado a 08 noviembre 2017 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Viure en ciutats amb pol·lució i poc saludables, beure alcohol, sobretot els joves, i consumir begudes ensucrades, són tres de les principals preocupacions que han expressat els epidemiòlegs que participen a Barcelona en la Reunió Anual de la Societat Espanyola d’Epidemiologia (SEE).

Els epidemiòlegs han proposat «noves formes de treballar perquè la ciutadania tingui més qualitat de vida i salut» i apostar per la ciència «com a impulsora de canvis estructurals que suposin canvis en la salut pública».

«Hem de veure com canvia l’esperança de vida de la població en funció del lloc en el qual viu. Per això hem de seguir treballant en els determinants de salut com la nutrició, el canvi climàtic i l’escalfament global», ha dit la presidenta de la SEE, Carmen Vives

Els epidemiòlegs han ressaltat que cada vegada hi ha més gent que pateix a les ciutats contaminació de l’aire, soroll i increment de la temperatura o falta d’espais verds, la qual cosa acaba traduint-se en un increment de la mortalitat i la morbiditat. 

L’investigador de l’Institut de Salut Global de Barcelona Mark Nieuwnhuijsen ha apuntat el trànsit com el principal generador de problemes per a la salut i ha apostat per impulsar l’ús de bicicletes per «reduir la contaminació, els sorolls i augmentar l’activitat física que es realitza».

Comentarios
Multimedia Diari