Xaranga Tocabemolls: 'Som una xaranga atípica'

Entrevista al grup que aquest dissabte, 29 d'agost, al vespre actuaran a les Barraques de Torredembarra

19 mayo 2017 21:59 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- Com va néixer la Xaranga Tocabemolls?

- En els inicis, cinc amics de la banda Unió Musical de Tarragona es van unir per tal de fer algunes actuacions que ens van proposar. La idea va començar a prendre forma i a partir d’allí es va acabar convertint en una xaranga formada per catorze músics. El nom de Tocabemolls està molt relacionat amb el nostre caràcter; la similitud amb la paraula tocacollons i el fet que som molt de la broma.I des de llavors, ja han passat cinc anys i hem evolucionat musicalment parlant.

 

- Vau estrenar-vos per Sant Magí. Com a tarragonins que sou, això és tot un repte...

- És un honor, també. Gran part de les actuacions que fem són a Tarragona capital i això com a tarragonins ens alegra, especialment poder participar de les festes com Sant Magí o Santa Tecla. Tocar a casa sempre és una motivació extra.

 

- Quadrar agendes i projectes tampoc deu ser una tasca fàcil en el vostre cas. Com ho gestioneu?

- És cert que molts cops és costós i difícil entendre’ns entre catorze persones. Hi ha gent que té projectes musicals, d’altres acadèmics... però tots compartim unes prioritats, de manera que ara per ara, la xaranga és una de les coses més importants de les nostres vides.

 

- Amb quin estil musical us identifiqueu millor?

- La veritat és que tenim un repertori musical força variat, de manera que ens sentim còmodes en diferents gèneres musicals, que van des de la música dels 80-90 fins a èxits més propis de pubs i discoteques. El nostre públic també és heterogeni i va des de petits a grans.

 

- Què us diferencia de la resta de xarangues?

- Som una xaranga bastant atípica. Normalment les xarangues no són tan nombroses com la nostra, però és que a la vegada treballem per reinventar-nos cada any. Ara mateix, oferim un producte de qualitat i consolidat, amb un espectacle al carrer que interacciona de forma directa amb el públic que ens ve a veure. I a risc que soni a pixada de colònia, al grup s’hi respira molt bon rotllo entre tots els membres; tots nosaltres ens ho passem bé al carrer i quan es fa música de gust, la gent rep aquesta sensació i també s’ho passa bé.

 

- Teniu algun projecte entre mans?

- En breu es publicarà una sèrie de documentals que ens ha gravat l’Edu Sedó que servirà per donar-nos una empenta pel que fa a la promoció i es podrà veure a les xarxes socials. Estem molt satisfets del resultat i a la vegada impacients per fer-lo públic.

 

- En el vostre cinquè aniversari esteu vivint la tempo-rada amb més actuacions de tota la vostra històriacom a grup. Quina valoració en feu?

- Estem molt contents, ja portem uns cinquanta actuacions en un any. Esperem que n’arribin més, però diríem que el nostre ha estat un creixement exponencial en cosa de dos o tres anys.

 

- Un estiu com el d’enguany deu deixar alguna anècdota...

- A banda de tocar a Tarragona, gaudim molt quan anem a Nonasp. Fa quatre anys que hi anem i sempre intentem tornar-hi perquè l’ambient és genial. Enguany, per exemple, ens vam trobar amb gent gran ballant els pasdobles com si no hi hagués demà. És una sensació molt agradable.

Comentarios
Multimedia Diari