Xebi SF: 'No volia gravar en un estudi'

Entrevista al músic gironí, que actua aquest divendres al Cafè La Cantonada de Tarragona, amb entrada gratuïta

19 mayo 2017 23:54 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- Ha fet Duermevela en una furgoneta. Expliqui-m’ho, perquè em costa d’entendre...

- Estava amb Sàvats, que és força elèctric, em van sortir unes cançons més acústiques i vaig decidir anar pel meu compte. Però encara no sé com vaig acabar allà.

 

- ...

- Es van barrejar moltes coses. Vaig conèixer Esteban Perles –bateria de Bigott– i volia gravar amb ell, però estava a Andalusia. I tenia molt clar que no volia fer-ho en un estudi convencional. A més, en aquella època vaig veure la pel·lícula Hacia rutas salvajes, que va d’un home que vol conèixer el món a peu. Crec que en certa manera em va influir. Se me’n va anar el cap.

 

- Però com hi cap tot en una furgoneta relativament petita?

- Matalàs en un lateral, una taula de so petita, un portàtil amb targeta de so, dos micros i tres guitarres. Un amic a més em va fer un invent amb dues bateries de cotxe que em va servir per tenir electricitat i poder gravar-ho tot. Tenia clar que només anava a un estudi quatre dies a fer la mescla. En realitat mentre gravàvem no sabia com estava quedant.

 

- No era un gran risc?

- Sí. Podia ser que funcionés o que no. Fins que no vaig tornar i vaig entrar a l’estudi a mesclar no vaig saber realment com havia quedat tot.

 

- Al disc hi col·laboren diferents músics. Com els va convèncer?

- Més o menys els coneixia a tots. Els vaig plantejar el projecte i la veritat és que tothom s’hi va apuntar. L’únic que em va faltar va ser Nacho Vegas, amb qui m’hauria fet molta il·lusió tocar. Però no ens coneixem directament i el sistema de contacte no va acabar de funcionar.

 

- I quina ruta va fer?

- Vaig començar pujant a Portbou i Colera, quatre o cinc dies. Després vaig fer Olot i cap al Puerto de Santa María, on vaig gravar amb l’Esteban Perles i el Paco Loco durant cinc dies més. D’allà vaig anar a un poble de Castella La Manxa quatre o cinc dies i ja vaig tornar cap a Catalunya per rematar el disc amb el meu germà i el Joan Colomo.

 

- Combina les lletres en català i castellà. Però hi ha una instrumental que té el títol en anglès...

- Per confondre. Era el primer cop que barrejava idiomes i va sortir així.

 

- I un cop va tenir el disc, gira. Com està funcionant?

- Des que vam treure disc a l’abril portem uns mesos animats. Hem estat en diferents festivals com l’Strenes de Girona o la FiM de Vila-seca. Tenim algun concert més tancat ara a principis del 2015 i al febrer anirem a Madrid. Quasi sempre anem tota la banda sencera, però sortir fora de Catalunya tots junts és difícil per temes econòmics.

 

- A La Cantonada actuarà sol...

- Sí, per temes d’espai era el més lògic.

 

- Li condiciona no tenir la banda al costat?

- Sí, força. Està bé tocar solperò ara estem molt engrescats amb la banda. A més les noves cançons estan pensades per anar amb vents, teclats, saxo... tot i això es poden adaptar.

Comentarios
Multimedia Diari