Más de Naltros

Xebi SF: 'No volia gravar en un estudi'

Entrevista al músic gironí, que actua aquest divendres al Cafè La Cantonada de Tarragona, amb entrada gratuïta

Eloi Tost

Whatsapp
Xebi SF presentarà el seu treball al cafè La Cantonada, amb entrada gratuïta. foto: Cedida

Xebi SF presentarà el seu treball al cafè La Cantonada, amb entrada gratuïta. foto: Cedida

- Ha fet Duermevela en una furgoneta. Expliqui-m’ho, perquè em costa d’entendre...

- Estava amb Sàvats, que és força elèctric, em van sortir unes cançons més acústiques i vaig decidir anar pel meu compte. Però encara no sé com vaig acabar allà.

- ...

- Es van barrejar moltes coses. Vaig conèixer Esteban Perles –bateria de Bigott– i volia gravar amb ell, però estava a Andalusia. I tenia molt clar que no volia fer-ho en un estudi convencional. A més, en aquella època vaig veure la pel·lícula Hacia rutas salvajes, que va d’un home que vol conèixer el món a peu. Crec que en certa manera em va influir. Se me’n va anar el cap.

- Però com hi cap tot en una furgoneta relativament petita?

- Matalàs en un lateral, una taula de so petita, un portàtil amb targeta de so, dos micros i tres guitarres. Un amic a més em va fer un invent amb dues bateries de cotxe que em va servir per tenir electricitat i poder gravar-ho tot. Tenia clar que només anava a un estudi quatre dies a fer la mescla. En realitat mentre gravàvem no sabia com estava quedant.

- No era un gran risc?

- Sí. Podia ser que funcionés o que no. Fins que no vaig tornar i vaig entrar a l’estudi a mesclar no vaig saber realment com havia quedat tot.

- Al disc hi col·laboren diferents músics. Com els va convèncer?

- Més o menys els coneixia a tots. Els vaig plantejar el projecte i la veritat és que tothom s’hi va apuntar. L’únic que em va faltar va ser Nacho Vegas, amb qui m’hauria fet molta il·lusió tocar. Però no ens coneixem directament i el sistema de contacte no va acabar de funcionar.

- I quina ruta va fer?

- Vaig començar pujant a Portbou i Colera, quatre o cinc dies. Després vaig fer Olot i cap al Puerto de Santa María, on vaig gravar amb l’Esteban Perles i el Paco Loco durant cinc dies més. D’allà vaig anar a un poble de Castella La Manxa quatre o cinc dies i ja vaig tornar cap a Catalunya per rematar el disc amb el meu germà i el Joan Colomo.

- Combina les lletres en català i castellà. Però hi ha una instrumental que té el títol en anglès...

- Per confondre. Era el primer cop que barrejava idiomes i va sortir així.

- I un cop va tenir el disc, gira. Com està funcionant?

- Des que vam treure disc a l’abril portem uns mesos animats. Hem estat en diferents festivals com l’Strenes de Girona o la FiM de Vila-seca. Tenim algun concert més tancat ara a principis del 2015 i al febrer anirem a Madrid. Quasi sempre anem tota la banda sencera, però sortir fora de Catalunya tots junts és difícil per temes econòmics.

- A La Cantonada actuarà sol...

- Sí, per temes d’espai era el més lògic.

- Li condiciona no tenir la banda al costat?

- Sí, força. Està bé tocar solperò ara estem molt engrescats amb la banda. A més les noves cançons estan pensades per anar amb vents, teclats, saxo... tot i això es poden adaptar.

Temas

  • MÚSICA

Comentarios

Lea También