Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Àngel Xifré: ‘Almoster en festes es torna molt participatiu’

L'alcalde d'Almoster explica quin és l'ambient del poble quan s'acosta la Festa Major de Sant Abdon i Sant Senén i els objectius i novetat que tenen preparades per enguany

Cristina Valls

Whatsapp

Una de les premisses que defensa l’alcalde d’Almoster, Àngel Xifré, és que en temporada de festes hi ha d’haver germanor i sobretot implicació. Per això, per aquestes festes en honor de Sant Abdon i Sant Senen vol continuar millorant, fent valoracions del treball fet i del que encara resta per fer. Atraure i complaure tots els habitants del poble, siguin petits, joves o més grans és un repte continu i un objectiu que garanteix un programa més variat i ambiciós. 

- Quines novetats hi ha per la Festa de Sant Abdon i Sant Senén enguany?
- Estem contents d’anunciar que com a novetat lliurarem el coet de festes a una persona destacada per la seva implicació en el món de la cultura i les festes majors en general.  

- Quins actes no s’han de perdre els vilatans per a res del món?
- Bé, ens agraden les festes perquè tothom hi participa en elles. Dies, com ara aquest diumenge, estan farcits d’actes i s’apropen de molt intensos. Val a dir que una de les activitats que gairebé ningú es perd és la 28a Baixada d’Artefactes pels carrers del nucli de la ciutat. Un altre dels actes que sempre triomfa és el del concurs de paelles on tranquil·lament passem de les 150 persones, si sumem tots els integrants de les colles participants. A més, enguany també tindrem espectacle de circ, que això també acostuma a agradar a totes les franges d’edat, com també el ball de Festa Major.

- Suposarà, a més, tot un reclam per als habitants d’Almoster i voltants, oi?
- Gent crida més gent. Molts pobles veïns poden sumar-se a la festa i es tracta d’un moment en el qual tothom s’ajunta per organitzar esdeveniments. I és que  Almoster en festes es torna molt participatiu i ho compartim tot.   

- Què signifiquen les festes per als seus habitants?
- Els seus orígens són força tradicionals. Tant de la festa gran com de la petita, la intenció de sempre és que any rere any hi hagi quelcom per millorar, i això ho podem fer consolidant actes, aconseguint que siguin molt variats i per a totes les edats. N’és el cas de l’homenatge que durem a terme per a la gent gran amb un sopar i una sessió de balls mexicans.  

Un dels objectius de la festa és aglutinar els interessos de totes les edats. Foto: A.M.    

- I per als més petits?
- Per als nens i nenes pràcticament hi ha una gimcana cada dia i, juntament amb la novetat d’enguany –el tobogan– per on baixa aigua, creiem que s’ho passaran força bé i es refrescaran. 

- I de cara a l’any que ve, hi ha alguna fita a assolir?
- La veritat és que hi ha força  aniversaris per celebrar l’any vinent. De fet, la Colla Gegantera d’Almoster fa 10 anys i el Ball de Diables també. Amb tot, l’equip de tenis taula, també estarà d’enhorabona.

Programa de les festes d'Almoster

Dissabte 22 de juliol
- 19.15h. Repic de campanes per donar el tret de sortida a la festa de Sant Abdon i Sant Senén.
- 19.30h. Ballades de Seguici Festiu amb acompanyament musicals dels Vitxets.
- 20 h. Entrega del coet de festes a una persona destacada implicada en cultura.
- Tot seguit, pregó a càrrec de la filòloga i escriptora Rosa Pagès. 
- 22h. Carnada popular a càrrec de la Colla Gegantera. A les 23h. Ball de gralles amb Vitxets. 

Diumenge 23 de juliol
- 10h. Repic de campanes.
- 10.30h. 28a Baixada d’Artefactes, a la Parada de l’Envelat.
- 12.30h. Concurs d’arrossos a la Parada de l’Envelat. 
- 17h. Torneig de Fifa17. A la Casa de la Cultura. 
- 20 h. Espectacle de Circ amb Xariavi Blues a la pl. de l’Ajuntament. 

Dilluns 24 de juliol
- 17h. Gimcana infantil, a la Parada de l’Envelat.
- 21h. Espectacle de màgia, al Teatre Municipal.  

Dimarts 25 de juliol
- 17h. Súper Tobogan Urbà, c/Pau Casals.
- 21.30h.  ‘Descalços pel parc’, al Teatre Municipal. 

Dimecres 26 de juliol
- 17-17.30h. Inflables i manualitat a la Parada de l’Envelat, on a les 20h hi haurà xocolatada popular i cinema a la fresca.

Dijous 27 de juliol
- 20h. Homenatge a la Gent Gran, a la Parada de l’Envelat, on a les 22h hi haurà un espectacle de ball amb ‘Pasión Azteca’.  


* El Programa complet a www.almoster.cat.

Comentarios

Lea También