Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Òscar Garrido: 'Buscaré un objectiu més ambiciós'

Entrevista al patinador amateur riudomenc

Adrià Miró

Whatsapp
Òscar Garrido sobre els seus patins. Foto: Lluís milián

Òscar Garrido sobre els seus patins. Foto: Lluís milián

- Quan vas decidir dedicar-te a nivell amateur al patinatge? Per què?

- Fa tres anys vaig conèixer gent que feia patinatge de velocitat i de seguida m’hi vaig enganxar. Cada cop feia més distància i m’agradava. Primer entrenava tres dies a la setmana i ara ja fa un any que entrenosis dies.

- D’on neix aquesta afició pels patins?

- Jo sempre he fet esport, havia fet triatló ja fa uns anys, vaig començar amb els patins com un esport més i de seguida em va agradar. La gent de Tarracopatins em van animar a anar a alguna cursa i quan veus que vas progressant, enganxa. Al ser un esport tan tècnic la millora la veus de seguida.

- Quines proves prefereixes, maratons o esprint?

- Jo em decanto per les maratons. Es va molt ràpid i hi ha molta tensió, molta adrenalina. Quan ja ets màster, o sigui a partir dels 30, les condicions són més adients per aquestes proves.

- Com valores els bons resultats d’aquesta temporada?

- Estic molt content, amb la feina i el dia a dia a vegades es fa difícil compaginar-ho amb els entrenaments. Al final veus que la constància i un bon entrenament va donant resultat.

- Quines expectatives tenies marcades aquesta temporada? Les has superat?

- El meu objectiu principal quant a resultat aquest any era anar al mundial i anar amb el grup capdavanter durant tota la cursa o la major part de la cursa. Aquest objectiu el vaig aconseguir i fins i tot vaig arribar als últims metres amb condicions de disputar l’esprint,va ser una satisfacció molt gran. L’objectiu està aconseguit de sobres, de cara a l’any que ve buscaré un objectiu més ambiciós.

- Vas comentar dies abans que has fet alguns canvis en els entrenaments, quins han estat per arribar a aquests resultats?

- He estat entrenant molt més en pista, on millores molt en corba i la tècnica que era un punt dèbil que tenia. També vaig incorporar exercicis nous als entrenament de tècnica sense patins i vam fer uns entrenament una mica més durs de canvis de ritme, perquè a l’europeu i al mundial tothom té molt de nivell.

- Quines sensacions tens pel que fa a la marató de Berlín del proper 26 de setembre? Et sents preparat?

- La competició de Berlín serà per agafar experiència, aniré amb el grup del davant que és on estan tots els professionals, serà molt difícil. De cara a l’any que ve ja suposo que faré el Berlín amb l’equip capdavanter amb condicions. Ara estic tornant a fer entrenaments una mica més intensos, després d’una baixada d’intensitat, per arribar bé a Berlín. L’idea és arribar un mica millor a Berlín que a les altres competicions. Me’l plantejo per preparar el Berlín del 2016.

- Com et sents després de la caiguda a Itàlia sabent que podries haver fet una marca encara millor?

- Per una part frustrat per caure i per l’altra content i amb esperances d’anar al mundial perquè veia que físicament arribàvem bé. Anava ben situat abans de la caiguda i, és clar, sempre quan caus et quedes una mica aixafat, perquè penses que podries haver fet més. Però al final una caiguda són diversos factors i no tots els pots controlar, tothom cau.

- Com és que vas participar a les 24 hores de Calafat quan no és una prova que sigui el teu fort?

- És una cursa on m’agrada molt l’ambient, hi ha molta companyonia tot i que cadascú intenta guanyar. Enguany ha estat el quart any que hi participo. Sempre he fet podi, encara que es resisteix el primer lloc.

Temas

  • CONTRAPORTADA

Comentarios

Lea También