Èxtasi casteller a Santa Teresa

Els Nens del Vendrell han descarregat 4de9 amb folre, la Jove ha carregat el 4de9 sense folre mentre que la Colla Joves Xiquets de Valls ha tornat a deleitar el públic amb el 2de8 sense folre

15 octubre 2017 17:00 | Actualizado a 17 octubre 2017 12:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plaça Vella del Vendrell viu una Diada de Santa Teresa de traca i mocador, on les tres colles participants han ofert tot un recital casteller. De l'àlbum d'avui en destaquen tres cromos degut al seu significat i també dificultat, el 4de9 amb folre dels Nens del Vendrell, el 4de9 sense folre carregat per la Colla Jove, i el 2de8 sense folre de la Colla Joves Xiquets de Valls.

Els de Francesc Ramon encaraven el tram final de temporada amb la injecció de moral que els va suposar haver descarregat el 2de8 sense folre a la Diada Nacional a Valls. Per als vallencs, la d'avui era la darrera cita, un termòmetre per mesurar amb quin estat de forma exacte encaren la cita de les cites a la Plaça del Blat. I la Joves ha tornat a deleitar el públic present a la plaça Vella sortint de 2de8 sense folre. Els de la camisa vermella han mostratal món casteller la seva capacitat per domesticar d'una manera exultant "la bèstia indomable", especialment a l'inici de la descarregada, quan el castell s'ha mostrat amb el seu estat més ferotge. La Joves, a una setmana de Santa Úrsula tornava a descarregar el 2de8sf. A la segona ronda ha alçat el 2de9 amb folre i manilles, però els problemes de mida amb quan s'ha alçat l'estructura han fet que, quan l'aixecador estava col·locat hagin desmuntat l'estructura. A la repetició han descarregat el 13è 3de9 folrat de l'any, mentre que a la quarta ronda han vist com el 3de8 amb el pilar quedava en carregat. Han tancat una memorable actuació amb el pilar de 7 amb folre.

La Colla Jove de Tarragona es presentava a una de les seves places talismà amb un objectiu clar: el 4de9 sense folre. Els d'Aleix Bordas han mostrat la seva grandesa apostant per el 5de9 amb folre com a castell de sortida, al lloc on el van completar per primer cop ara fa 5 anys. L'execució de la "supercatedral" ha seguit la tònica vista fins ara, i els del Cos del Bou l'han completat per 7è cop aquest any. El punt àlgid ha arribat a la segona ronda, amb la temptativa de 4de9 sense folre. El "castell total" ha estat precedit per dos peus desmuntats, però a la tercera ha estat la vençuda. Tot i un lleuger nervi, normal per altra banda al tractar-se d'una estructura inèdita per al tronc lila (ja que l'únic precedent de 4de9sf a la Jove data de 1998), el castell ha tingutcorda fins a la carregada, on la plaça Vella ha esclatat d'eufòria. Pocs segons després però, el nervi s'ha accentuat, fent que el castell es trenqués pels pisos superiors. Arran de la caiguda, la Jove ha assegurat la tirada a la tercera ronda amb un 4de9 amb folre gairebé de tràmit, per a descarregar a la ronda de pilars, el cinquè pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada.

Alegria total a les files dels Nens del Vendrell. Els del Baix Penedès han descarregat el seu primer castell de 9 de la temporada a la primera ronda, el 4de9 amb folre, no sense ensurts, ja que una inoportuna picada d'abella a un dels baixos de l'estructura ha provocat que l'inici de l'actuació es demorés uns minuts. Tot i aquesta anècdota, els Nens han continuat amb pas ferm el seu camí per Santa Teresa, descarregant el 5de8 a la segona ronda. Han tancat l'actuació amb el 2de8 amb folre a la tercera ronda, i amb l'espadat de sis a la ronda de pilars.

Comentarios
Multimedia Diari