19 infants continuen ingressats amb afectació neurològica per enterovirus, 2 menys que dilluns

Des del divendres no s'han registrat nous casos i la xifra queda estabilitzada en 60

19 mayo 2017 19:15 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament de Salut ha confirmat que dinou infants estan ingressats amb afectació neurològica per enterovirus a diferents hospitals de Catalunya, quatre dels quals continuen a la Unitat de Cures Intensives. Així doncs, dos infants han estat donats d’alta, atès que les dades del mateix Departament referents al dilluns parlaven de vint-i-un hospitalitzats. En total, en les últimes setmanes s’han detectat seixanta casos, la gran majoria dels quals, segons indica el Departament, evolucionen favorablement. Des del divendres passat no s’ha confirmat cap nou cas, tot i que des de Salut se subratlla que seria prematur donar l’episodi per acabat.

D’altra banda, des de dimecres passat i fins a aquest dimarts al matí s'han comptabilitzat 834 trucades sobre enterovirus al telèfon 061 CatSalut Respon. Dimecres se’n van rebre 95, dijous 229, divendres 130 i dissabte 145. Diumenge n’hi va haver 114 i fins a les 08.00 h d’aquest dimarts n’hi ha hagut 121. Les peticions més habituals són sobre la simptomatologia, les mesures preventives i els mecanismes de contagi d’aquesta tipologia de virus. 

Cal destacar que aquest dijous el conseller de Salut, Antoni Comín, compareixerà al Parlament a petició pròpia per informar de la resposta assistencial del Departament als casos d’enterovirus. La compareixença començarà a les 10.00 h a la comissió de Salut.

Els enterovirus són un tipus de virus que produeixen majoritàriament quadres lleus (febre, erupcions cutànies o quadre respiratori) i sovint les infeccions són asimptomàtiques. Arran de l’aparició d’un nombre excepcional de casos d’infecció per enterovirus amb alteracions neurològiques de més gravetat, però, el Departament de Salut ha establert un protocol de detecció i tractament precoç dels quadres amb afectació neurològica més greu, que s’ha enviat al conjunt de la xarxa assistencial, i ha reforçat la vigilància epidemiològica. 

Les infeccions per enterovirus es transmeten fonamentalment per via fecal-oral i respiratòria. Per tant, es recomana reforçar mesures higièniques que ja són molt habituals com ara rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d’anar al lavabo i canviar bolquers; tapar-se la boca i el nas amb un mocador d’un sol ús en cas d’esternut, o bé amb la part interna del colze però mai amb les mans, ja que és la via de contagi de virus a d'altres persones.

Comentarios
Multimedia Diari