Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

30 menors transsexuals ja han canviat oficialment de sexe en la targeta sanitària a Catalunya

El CatSalut ha estat el primer organisme públic que ha modificat els seus protocols per complir aquesta llei, que estableix que el sistema sanitari ha d´incorporar la perspectiva de gènere i ha de tenir en compte les necessitats específiques de les persones LGBTI

Agències

Whatsapp
Membres de les entitats que treballen per la normalització plena del col·lectiu LGTB, al Parlament. FOTO: ACN

Membres de les entitats que treballen per la normalització plena del col·lectiu LGTB, al Parlament. FOTO: ACN

El Departament de Salut de la Generalitat ja ha lliurat noves targetes sanitàries amb el canvi de nom a 30 menors transsexuals els pares dels quals han demanat que es reconegui als seus fills la identitat que senten. Els departaments de Salut i de Treball i Afers Socials i Famílies han signat un protocol per estendre aquesta mesura també als adults transsexuals i facilitar-los el canvi de nom en les targetes sanitàries.

Tant el Servei Català de la Salut (CatSalut) com el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’han compromès a garantir i vetllar per la igualtat de tracte i no discriminació dels drets del col·lectiu LGBTI i eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. En compliment de la Llei contra l’Homofòbia, la col·laboració entre els dos departaments s’ha concretat ara amb la firma d’un protocol d’actuació perquè el CatSalut emeti les targetes sanitàries individuals (TSI) amb el nom del gènere sentit.

El CatSalut ha estat el primer organisme públic que ha modificat els seus protocols per complir aquesta llei, que estableix que el sistema sanitari ha d’incorporar la perspectiva de gènere i ha de tenir en compte les necessitats específiques de les persones LGBTI, amb la finalitat de garantir-los el dret a rebre l’atenció sanitària i a gaudir dels serveis de salut en igualtat.

El CatSalut va lliurar les primeres targetes amb el nom sentit el novembre passat.

Temas

  • CATALUNYA

Comentarios

Lea También