Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

400 possibles llocs de treball i dues naus de 42.250 m2: així serà l'aterratge de l'empresa que oferirà serveis a Amazon des del Camp de Tarragona

La companyia Axiare Patrimoni ha signat el contracte de lloguer logístic més important d'aquest 2016 a l'Estat

ACN

Whatsapp
Polígon de Constantí

Polígon de Constantí

La companyia Axiare Patrimoni ha signat el contracte de lloguer logístic més important d'aquest 2016 a l'Estat que suposarà que un operador logístic, que li presta servei extern al gegant Amazon, s’instal·li al Camp de Tarragona. En concret, es tracta de la suïssa Kuehne+Nagel (K+N), una de les empreses líder en el sector, present a més de 100 països. K+N durà a terme, des de Constantí (Tarragonès), serveis d’operador extern per a Amazon. El tità nord-americà del comerç electrònic ha apuntat que sol treballar amb socis, com serà el cas de la companyia suïssa K+N, per ampliar la seva xarxa logística més enllà dels seus centres propis. Les dues naus llogades, situades al polígon industrial de Constantí, tenen una superfície de 42.250 metres quadrats, i van ser comprades per Axiare durant el segon semestre del 2015.

Segons la informació publicada per ‘Expansión’, en una primera etapa es crearan 100 llocs de treball i podria ampliar-se a 400 llocs de treball quan el complex funcioni a plena capacitat. L’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, s’ha mostrat satisfet per la notícia perquè l’arribada de grans empreses logístiques era una de les prioritats del govern. “Treballem dia rere dia en atreure noves inversions d’empreses que creïn llocs de treball i que les persones del municipi que no tenen feina en puguin gaudir”, ha explicat. Sánchez ha detallat que el consistori treballa també en incentius i ajudes perquè les empreses contractin aturats de llarga durada al municipi. “És un pas endavant molt important, una creació de llocs de treball potent, estem satisfets perquè la feina que estem fent té un resultat al carrer”, ha afirmat.

Sánchez ha avançat que el consistori manté reunions amb “moltes empreses de logística i transports”, tot negociant perquè s’instal·lin al polígon de Constantí, un lloc “molt positiu” per la logística, segons l’alcalde, amb una situació privilegiada, al nus de comunicació viària i ferroviària.

Concretament, el polígon es troba a tocar de l’autopista AP-7, a l’alçada del Polígon Industrial Riu-Clar de Tarragona, on també connecta amb l’N-340 i l’A-27. La zona queda a 6 quilòmetres de l’Aeroport de Reus i a 7 quilòmetres del Port de Tarragona. D’altra banda, una línia ferroviària de mercaderies travessa el polígon, i dins del recinte es disposa d’una terminal de contenidors TECO, principal central de mercaderies ferroviàries de Tarragona en transport combinat.

Pel que fa a les naus que Kuehne+Nagel ha llogat, no han estat mai ocupades tot i que es van acabar de construir el 2009. “Són polivalents i des d’aquí es poden fer moltes tasques de logística, expedicions i comandes”, ha dit l’alcalde de Constantí, que ha detallat que l’ajuntament ha mantingut converses amb les empreses logístiques i no amb Amazon de manera directa.

D’altra banda, l’alcalde de Constantí ha avançat que el consistori treballa conjuntament amb el Govern per iniciar el desenvolupament d’una tercera fase del polígon que facilitaria la inversió de noves empreses, en aquest cas, de petites i mitjanes empreses. Fins el 2014, al polígon hi havia 214 empreses instal·lades.

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También