Absolt el youtuber Dalas Review dels delictes d'abús sexual a una menor

 Qualifiquen de "simplista" la hipòtesi exculpatoria de l'acusat sobre que l'acusació era "una conspiració" de la seva exnovia i altres fans

17 diciembre 2018 19:47 | Actualizado a 17 diciembre 2018 20:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Audiència Provincial de Madrid ha absolt el youtuber Dalas Review dels delictes d'abús sexual a una menor i ciberassetjament dels quals havia estat acusat per falta de proves en l'acusació d'una fan que sostenia que la va sotmetre el febrer del 2016 a tocaments al madrileny Parc del Retiro. 

Així consta en una sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual els magistrats exoneren Daniel José S.L., de 25 anys, dels fets pels quals es va asseure el passat 30 de gener al banc dels acusats, en no haver-se pogut enervar durant el plenari la presumpció d'innocència, que dona dret a no ser condemnat sense prova de càrrec vàlida. Contra la resolució, hi pot haver recurs d'apel·lació. 

La Sala no creu ni la versió de la víctima ni la de l'acusat, qui va manifestar en el judici que l'acusació tenia la seva base en "una conspiració" de la seva exnovia i altres fans perquè la seva reputació es veiés afectada. Els magistrats qualifiquen aquesta hipòtesi de "simplista". Els jutges no donen per provat el delicte d'abús sexual. Així, no donen credibilitat al fet que l'acusat i la menor es besessin a la boca durant una visita d'ell a Madrid el 8 de febrer del 2016, ni que després se n'anessin al Retiro i allà tornés a besar-la, la toqués a la zona vaginal i el pit i li proposés mantenir relacions sexuals.

Tampoc ha pogut acreditar-se en el judici el segon dels delictes, perquè si bé després d'aquest dia tots dos van mantenir contacte a través de les xarxes socials fins al mes d'abril, no ha quedat provat que Dalas Review proposés a la menor quedar de nou amb ell. I la prova de càrrec en aquest cas és la declaració de la menor víctima, donat el context d'intimitat en el qual, segons relata, es van produir els abusos i el ciberassetjament. I "cap dels elements que qüestionen les imputacions -diu la sentència-, és certament definitiu". 

Simplista

Ni ho és la declaració de la testimoni víctima, ni les declaracions de la resta de testimonis, que entren en contradiccions, ni ho és "la simplista hipòtesi exculpatoria de l'acusat, que assenyala en la sentència, que tot és una conspiració ideada per la víctima i les testimonis". 

"Estem molt lluny també de poder tenir per acreditada aquesta explicació. Hi ha també coses que no quadren", afirmen els jutges de l'Audiència madrilenya. "En aquesta situació d'haver de triar entre dues versions que cap d'elles es presenta com a segura, el sistema processal penal obliga a encarar un d'aquests dos camins: el que proporciona la seguretat que cap innocent serà condemnat encara que sigui a costa d'assumir el risc d'impunitat d'infraccions molt greus", recull la resolució. 

"En casos com aquest la presumpció d'innocència s'alça impedint una condemna no basada en una prova concloent i rotunda. No n'hi ha prou amb la convicció subjectiva del jutge, diu la sentència. Es fa precisa aquesta base probatòria sòlida que aquí es troba a faltar per condemnar per abús sexual a menor", agrega. 

Quant al delicte de ciberassetjament, no hi ha dubte que ha existit el contacte per un mitjà tecnològic, el telèfon mòbil, i es va proposar una trobada, que va ser acceptada per la menor. "No obstant això -refereix la sentència-, no ha quedat provat que la trobada fos per executar actes de caràcter sexual sobre la denunciant". 

Comentarios
Multimedia Diari