Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Noticias Setmana de la Ciència

Acte de cloenda a TGN de l’Any de la Taula Periòdica

El programa, del pròxim 14 de novembre, inclou la intervenció del doctor en biologia David Bueno, amb el monòleg ‘La química dels sentiments’

REDACCIÓ

Whatsapp
La festa d’aniversari dels 150 anys de la taula periòdica clourà a Tarragona aquest dijous. FOTO: GETTY IMAGES

La festa d’aniversari dels 150 anys de la taula periòdica clourà a Tarragona aquest dijous. FOTO: GETTY IMAGES

Coincidint amb la Setmana de la Ciència 2019, Tarragona acollirà l’acte de cloenda de l’Any Internacional de la Taula Periòdica (AITP) el pròxim dijous 14 de novembre a les 18.30 hores. Serà un dia abans de Sant Albert Magne, patró dels químics.

L’Auditori de la Diputació de Tarragona és l’escenari triat per a l’acte de cloenda de la celebració de l’AITP, impulsada per la Societat Catalana de Química (SCQ), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Pere Estupinyà, comunicador científic, escriptor i bioquímic, serà l’encarregat de conduir aquest acte.

El programa inclou la intervenció del doctor en biologia i professor David Bueno, amb el monòleg «La química dels sentiments», i la projecció del primer vídeo premiat per la SCQ i per la Societat Europea de Química (European Chemical Society, EuChemS) -en les categories de 15-16 anys i de menys de 18 anys, respectivament- del concurs de vídeos Chemistry Rediscovered - In Your Element, organitzat per la Xarxa Europea de Joves Químics (European Young Chemists’ Network), de l’EuChemS.

Durant l’acte també es farà el col·loqui Quo vadis química?, amb Carmen Claver, directora de la Unitat de Tecnologies Químiques d’Eurecat i professora a la Universitat Rovira i Virgili; Xavier Marcet, consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa; Carles Navarro, director general de BASF Española i president de FEIQUE; Cinta Pastor, exdirectora tècnica del Laboratori Dr. Oliver Rodés, SA, i vicedegana del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. En el col·loqui, representants de diferents sectors de la química i de la innovació donaran la seva visió del futur de la química a Catalunya.

La lectura dramatitzada del poema del David Jou La taula periòdica, amb Sílvia Panisello, rapsoda, i Sinta Salvadó, violoncel·lista, precedirà les intervencions finals de l’acte, que aniran a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’IEC, i de Carles Bo, president de la SCQ.

Una oportunitat i un èxit

Catalunya, pol químic més important del sud d’Europa, compta amb un sector químic potent i internacionalitzat, que combina l’impuls industrial amb una recerca i un desenvolupament d’avantguarda a les universitats i centres de recerca.

Tots i cadascun d’ells, d’una manera o d’una altra, han volgut participar d’aquesta celebració internacional. Quan només queda un mes i mig per acabar l’any 2019, el balanç de l’AITP a Catalunya és molt positiu. Durant el 2019 s’han organitzat a tot el territori més d’un centenar d’activitats entorn de la divulgació de la taula periòdica.

Així mateix, la celebració de l’Any Internacional de la Taula Periòdica català ha arribat a les quatre capitals de província i ha estat present en els diferents programes de divulgació científica que es fan a Catalunya, com ara la Biennal de Ciència, la Jornada STEAM, la Festa de la Ciència, la Nit Europea de la Recerca, el Maker Faire, la Setmana de la Ciència, la Ciència al Carrer o la Fira de la Ciència.

Temas

Comentarios

Lea También