Alejandro Fernández diu que la CUP 'batasunitza' Catalunya

«Té molt a veure amb la influència que està tenint la CUP i la seva manera de veure la política, molt pròxima als postulats històrics de Batasuna. Per a una persona totalitària, quan algú discrepa immediatament és amenaçada»

19 mayo 2017 17:00 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El nou portaveu del PP català al Parlament, Alejandro Fernández, ha alertat de la «batasunització» de la política catalana en mans d’una CUP amb pràctiques de «kale borroka (violència al carrer) de baixa intensitat», pel que ha emplaçat el Govern a reflexionar sobre els seus «companys de viatge».

En una entrevista amb Efe, Fernández –que és el líder del PP a la demarcació de Tarragona i va rellevar com a portaveu parlamentari del PPC Enric Millo després del nomenament d’aquest com a delegat del Govern a Catalunya– ha criticat durament la formació antisistema dies després de la polèmica generada quan diversos dels seus diputats van cremar fotografies del Rei.

A Catalunya, ha dit el polític, «s’està produint una batasunització de la política i d’alguns espais urbans, una cosa que ocorria al País Basc». Ha qualificat de «kale borroka de baixa intensitat» la crema de fotos i les amenaces de mort a polítics amb pintades, i ha opinat que aquestes accions són «incompatibles amb la democràcia, perquè no és llibertat d’expressió».

 

Totalitaris

«Té molt a veure amb la influència que està tenint la CUP i la seva manera de veure la política, molt pròxima als postulats històrics de Batasuna. Per a una persona totalitària, quan algú discrepa immediatament és amenaçada», ha afegit. A parer seu, «quan es comença amb aquestes coses un ja no sap mai com acaben». Seguint amb els paral·lelismes amb Euskadi, Alejandro Fernández ha afirmat que el procés independentista a Catalunya acabarà «igual o pitjor que el de l’exlehendakari Ibarretxe».

Comentarios
Multimedia Diari