Almenys 14 morts pel tiroteig en un centre per a discapacitats de Califòrnia

D'acord amb alguns testimonis les armes que portaven podrien tractar-se de fusells d'assalt AK-47 i, a més, anaven equipats a l'estil militar, amb màscares i armilles

19 mayo 2017 21:00 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Almenys 14 persones han mort i 17 més han resultat ferides pel tiroteig que diversos homes fortament armats han desencadenat aquest dimecres en un centre d'atenció a discapacitats de la població de San Bernardino, a Califòrnia, segons ha informat el cap de la Policia local, Jarrod Burguan.

Les autoritats han confirmat que hi ha haver un encreuament de trets i un sospitós ha mort, però han afegit que no poden garantir encara que tingui relació amb el tiroteig massiu. Un oficial de la Policia ha resultat ferit en aquest mateix incident.

Al voltant de les 11.00 (hora local) diversos homes --que segons testimonis citats per la premsa local serien tres-- han irromput al Inland Regional Center, que assisteix unes 31.000 persones, just quan es celebrava una reunió de caràcter festiva.

"El que tenim fins ara és la informació que fins a tres persones van entrar a l'edifici i van obrir foc contra els qui eren allà", ha assenyalat Burguan, que ha afegit que els sospitosos van fugir del lloc i que les autoritats els busquen.

"Aquesta gent va venir preparada. Tenien armes llargues, no pistoles", ha postil·lat el cap policial. Les forces de seguretat busquen un vehicle negre que hauria abandonat el centre assistencial poc després del succés.

D'acord amb alguns testimonis les armes que portaven podrien tractar-se de fusells d'assalt AK-47 i, a més, anaven equipats a l'estil militar, amb màscares i armilles, fet que suggereix que anaven "preparats", d'acord amb l'FBI.

Segons ha informat la cadena estatunidenca CNN, quatre adults ferits en el tiroteig han estat traslladats al Centre Mèdic Universitari Loma Linda, i l'hospital espera tres pacients més.

De moment, encara no se saben els motius del tiroteig, tot i que fonts consultades per 'Los Angeles Times' assenyalen que l'objectiu de l'atac podrien ser els participants en l'esmentada festa, entre els quals hi hauria treballadors públics.

"No sabem si aquest és un incident terrorista", ha dit David Bowdich, de l'Oficina de l'FBI a Los Angeles. La Policia de San Bernardino, per la part seva, ha confirmat que hi ha d'un a tres sospitosos, múltiples víctimes, i ha afirmat que diverses agències atenen l'emergència.

 

Comentarios
Multimedia Diari