Andreu Suriol, nou president de la Cambra de Tarragona

Relleva en el càrrec Albert Abelló, que serà el candidat per CDC a l'alcaldia de Tarragona

ACN

Whatsapp
Andreu Suriol, en una imatge d'arxiu. Foto: DT

Andreu Suriol, en una imatge d'arxiu. Foto: DT

El Ple de la Cambra de Tarragona ha escollit aquest dimecres a la tarda, per unanimitat, Andreu Suriol com a nou president de la corporació tarragonina. Suriol, que ha estat proposat pel comitè executiu de l'entitat, relleva en el càrrec Albert Abelló, que va presentar la renúncia el 26 de gener per acceptar noves responsabilitats a l'àmbit de la política municipal. Suriol va accedir al ple de la Cambra de Tarragona l'any 2002 i des del 2006 n'era el vicepresident segon. El relleu de Suriol a la presidència ha suposat també l'elecció de Josep Font, com a vicepresident segon; Xavier Garcia Riera, com a vicepresident tercer, i de Lluís Colet, com a nou integrant del comitè executiu.

Nascut a l'Arboç (Baix Penedès), Suriol és llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, diplomat en Òptica Oftàlmica i Acústica Audiomètrica i titular d'una oficina de farmàcia a l'Arboç.

Ha estat inspector farmacèutic municipal i president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona; fundador i president de l'Associació de Farmacèutics Empresaris de Tarragona; fundador i president de la Federació Catalana d'Associacions de Farmacèutics Empresaris; Vocal del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona en el Consell Català de Col·legis Oficials de Farmacèutics i Vocal autonòmic del Consell Català al Pleno del Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos de España.

Ha estat distingit amb la Medalla Josep Trueta 2010 al mèrit sanitari; Col·legiat d'honor del Colegio Oficial de farmacéuticos de Madrid el 2012 i Medalla del Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos el 2012.

Abelló, vuit anys i mig de presidència

Pel que fa al president sortint, Albert Abelló va accedir al càrrec el 26 de juny del 2006 i va ser reelegit el 2010. Els dos mandats s'han caracteritzat pel compromís i lideratge en la demanda davant les administracions de les infraestructures "justes per al territori"; en la internacionalització, que ha fet que la cambra sigui el principal interlocutor per a totes aquelles empreses de l'Estat que volen obrir mercat a l'Àfrica, i en l'apropament a les empreses.

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También