Aprovats 12 nous graus de tres anys en diverses universitats catalanes

Set de les titulacions són noves, i cinc procedeixen d´antics graus de quatre anys, i algunes s'impartiran ja el curs vinent

19 mayo 2017 16:45 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha aprovat la proposta de 12 nous graus de tres anys de diverses universitats catalanes. Set són nous, i cinc procedeixen d’antics graus de quatre anys que s’extingiran. Ara els ha d’aprovar l’Agència per la Qualitat del Sistema Universitari (AQU).

El CIC ha aprovat quatre graus de la Universitat Ramon Llull (URL), tres de la UB, i un de la UOC, UPC, UPF, UVic i Abat Oliva.

Dels graus de tres anys, n’hi ha un de la UB, Empresa Internacional, que es farà en anglès però se seguirà impartint en quatre anys en català, castellà i anglès. Segons el web ‘Unportal’, el tercer grau de la UB serà el de Cinematografia, que substituirà el grau de Cinema i Mitjans Audiovisuals.

La UPC incorporarà un grau de nova creació, Disseny, Animació i Art Digital del CITM, que s’afegirà al de Paisatgisme (una adaptació de l’actual Enginyeria Agroambiental i del Paisatge).

La UPF, que ja ofereix dos graus de 180 crèdits (Bioinformatics, uns estudis que coordina i oferta en aliança amb la UB i la UPC, i Global Studies) en suma un tercer: Urban Sciences, que s’impartirà a l’escola adscrita ESCI.

L’Institut Químic de Sarrià (IQS), de la URL, impartirà Màrqueting Internacional en una Economia Digital, mentre que La Salle, també de la URL, es convertirà en el centre amb més estudis de 180 crèdits, ja que n’afegirà tres: Animació i visual effects, Disseny i innovació de negocis digitals i Gestió, disseny i tecnologia del paisatge.

La UVic-UCC afegeix a la seva proposta d’estudis d’Agroecologia, el d’Emprenedoria i Economia Digital, i la UAO reconverteix el grau d’Economia i Gestió de quatre anys en el d’Economia i Negocis Internacionals (en anglès), que en tindrà tres.

La UOC, que ja ofereix Disseny i Creació Digital, incorporarà Ciència per a la Salut i el Benestar, també de 180 crèdits.

Els estudiants universitaris han criticat de forma reiterada aquests graus de tres anys i el sistema de 3+2, que els obliga a fer més màsters, amb el conseqüent encariment en la formació.

Comentarios
Multimedia Diari