Arrenca un intens agost casteller

La diada de Vilanova i la Geltrú dóna avui el tret de sortida a un mes carregat de cites importants. La Jove hi podria fer el primer 9 de 8 i els verds volen repetir el 2 de 9 emmanillat

19 mayo 2017 22:09 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

jArrenca el mes d’agost i amb ell arriben les diades més tradicionals del calendari casteller. Firagost, la Bisbal, Sant Magí o el Catllar seran algunes de les cites importants on les colles portaran les seves màximes estructures.

La primera d’elles es viurà avui a Vilanova i la Geltrú, on la colla local, els Bordegassos, faran castells amb la Jove de Tarragona i els Castellers de Vilafranca. Els verds arriben amb ganes de tornar a portar el 2 de 9 amb folre i manilles a plaça. Enguany ja n’han descarregat tres i avui hi volen tornar.

«Com més rodem la torre de nou millor, de cara al folre i les manilles del 3 i el 4 de 10 que volem fer per Sant Fèlix», explica el cap de colla. De fet, Pere Almirall assegura que «les diades d’aquest mes estan totes enfocades a Sant Fèlix».

Així, avui acompanyaran el 2 de 9 amb el 3 i el 4 de 9 amb folre «que per Sant Fèlix han de pujar un pis més». Si la diada va bé, els verds també podrien tornar a optar per l’espadat de vuit amb folre i manilles a la ronda de pilars.

La Jove de Tarragona, per la seva banda, arriba a Vilanova amb la intenció d’estrenar el 9 de 8, un castell que ja van fer en aquesta diada el curs passat. «Al 9 de 8 puja molta gent, sembla un castell fàcil però no ho és, encara ens fa falta un punt de treball», explica el cap de colla, Carles Ribes, que no ho assegura però tampoc el descarta. En tot cas, la Jove, que també actua diumenge a Vilallonga del Camp, vol portar castells de nou a les dues diades.

A Vila-seca i Vilallonga

La Colla Vella, que diumenge també serà a Vilallonga, actua aquest dissabte a Vila-seca amb la colla local i els Xiquets de Tarragona. Amb la doble cita, segurament faran castells de vuit a Vila-seca, també pensant en Firagost.

Els matalassers arriben a la cita «després d’un juliol amb molt bones sensacions», com explica el seu cap de colla, Roger Peiró, i no descarten portar castells de nou. La colla local arriba després del primer 3 de 7 descarregat.

Comentarios
Multimedia Diari