Arrenca un trepidant juliol casteller

Les previsions indiquen que aquest mes els registres de totes les colles augmentaran i, fins i tot, podríem arribar a veure el primer castell de 10 a Vilanova a finals de juliol

19 mayo 2017 18:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’estiu ja ha arribat. Les vacances ja són aquí, els locals cada vegada estan més plens i fa més calor i els castellers ja comencen a tenir fam de grans castells.

El cap de setmana passat ens va deixar un Sant Joan històric, amb castells que molts ni haguéssim arribat a pensar que es descarregarien un 24 de juny. I allò ha encès la traca del que serà també un gran juliol casteller.

Pels amants dels castells, avui hauran d’escollir plaça, ja que a les sis de la tarda se celebra la II Diada d’Homenatge a Jan Julivert al Vendrell i la Diada de Sant Pere al Serrallo amb els Xiquets del Serrallo, els Xiquets de Tarragona i la Vella de Valls.

Homenatge de luxe

Els Nens del Vendrell convoquen aquesta tarda a la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca per fer homenatge i recordar la figura d’en Jan Julivert, l’emblemàtic i històric cap de colla vendrellenc.

«Quan tu li poses a una diada el nom de II Diada d’Homenatge Jan Julivert i convides a les colles que convides, només ens entra dins dels nostres caps anar a màxims», deia el dirigent dels Nens, Pere Rovira, el cap de setmana passat en acabar l’actuació a Reus.

Els Nens arriben havent estrenat ja el cinc de vuit i tenint molta confiança en el dos de vuit amb folre. Però això no és tot. L’estructura del tres ja fa mesos que l’estan pujant a l’assaig a sobre d’un folre i «si els assaigs ens porten cap aquest camí», explicava Rovira, potser avui seria el dia més indicat per tornar a portar a plaça el tres de nou amb folre.

La Jove de Tarragona també arriba al Vendrell amb el primer quatre de nou amb folre i el pilar de set amb folre ja descarregats. «Ens toca aprofitar que actuem en una diada amb colla i plaça amiga i amb un molt bon cartell» deia el cap de colla, Aleix Bordas, deixant intuir que avui seria el dia per estrenar la primera tripleta màgica amb el cinc de vuit i tornar a repetir l’espadat de set.

Si la Colla Vella rebaixarà marxes aquest cap de setmana, la Colla Joves no ha tingut descans després de l’espectacular Sant Joan que van completar. Els diables vermells no volen «desaprofitar la feina feta fins ara», com deia el cap de colla, Jaume Galofré, i avui al Vendrell estrenaran el cinc de vuit i demà a la festa major de Terrassa, les intencions són tornar a repetir l’actuació de Sant Joan (3de9f, 4de9f i 2de9fm).

I la quarta colla convidada són els Castellers de Vilafranca. Contents d’actuar per primera vegada al Vendrell, com expressava el seu líder, Toni Bach, els objectius dels verds són portar el segon dos de nou amb folre i manilles de la temporada, acompanyat del tres i del quatre de nou amb folre i del pilar de set amb folre.

«Tenim un juliol molt potent i ens hem marcat poder portar el tres de deu amb folre i manilles a Vilanova i la Geltrú a finals de juliol. Volem preparar-nos per un històric Sant Fèlix aconseguint abans un gran volum de folres i manilles», explicava Bach.

I a la mateixa hora al barri mariner de Tarragona, els Xiquets del Serrallo malauradament no podran portar a plaça el dos de set i el pilar de sis a causa d’una caiguda desafortunada en un assaig d’aquesta setmana.

El cap de colla, Jonathan Lafuente, lamenta molt l’accident però vol mirar endavant i «si els assaigs acaben d’anar bé, encara tenim previst d’estrenar el cinc de set». Acompanyaran el cinc del tres i el quatre de set amb l’agulla.

Els qui baixaran al Serrallo amb moltes ganes per voler «treure’s l’espineta» són els Xiquets de Tarragona amb el tres de nou amb folre que «per haver-nos relaxat abans d’hora», tal com explicava el cap de colla, Josep M Solé, va quedar en carregat per Sant Joan. Solé deia que el tres aniria acompanyat dels altres castells de vuit i mig i del pilar de sis.

I la tercera colla a actuar al Serrallo serà la Colla Vella que després d’un impressionant Sant Joan, rebaixarà lleugerament les marxes.

Comentarios
Multimedia Diari