Arriba una nova onada de calor

Es pot tornar a arribar als 40º en alguns punts i el risc d'incendi és molt alt al Priorat i la Conca de Barberà

19 mayo 2017 22:20 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha alertat de l'arribada aquesta propera setmana d'una nova onada de calor a Catalunya, la segona en menys de quinze dies. Tot i que no s'espera tant forta com la de principis de juliol -que va batre rècords amb registres com els 43ºC de Banyoles i Artés-, aquesta segona calorada farà que els termòmetres tornin a fregar els 40ºC a Ponent i diverses comarques centrals a partir de dimarts i fins divendres. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l'episodi de calor començarà aquest diumenge amb temperatures que ja poden superar fàcilment els 35ºC a les comarques de la Noguera, Segrià, Pla d'Urgell, Urgell, Garrigues i Ribera d'Ebre.

Demà dilluns l'avís per calor afectarà les mateixes comarques i s'estendrà cap al sud a la Terra Alta i el Priorat; i cap al centre de Catalunya afectant l'Anoia i el Bages. Dimarts, puja el grau de probabilitat, afectant en major mesura les comarques de la Noguera, Segrià, Pla d'Urgell, Urgell, Garrigues i Ribera d'Ebre. I en menor grau de probabilitat, el Pallars Jussà, Terra Alta, Priorat, Conca de Barberà, Segarra, Anoia i Bages.

Tot i que aquesta segona onada de calor de l'estiu no es preveu tan forta com la patida en l'episodi anterior, Protecció Civil demana seguir les mesures preventives per evitar afectacions sobretot als col·lectius més vulnerables com són els nens, la gent gran i les persones amb malalties cròniques de tipus respiratori o circulatori.

 

Risc molt alt d'incendi a sis comarques

Protecció Civil de la Generalitat ha emès també una prealerta del pla Infocat pel risc molt alt d'incendi a sis comarques de Catalunya: Conca de Barberà, Priorat, Bages, Anoia, Urgell i Garrigues. Protecció Civil recorda la importància de mantenir una conducta responsable per no generar risc d'incendis. A tot el territori cal extremar la prudència en desplaçaments en vehicle per zones forestals per evitar augmentar el risc d'incendis.

També cal extremar les precaucions en l'ús de barbacoes o altres elements de risc d'incendis en les urbanitzacions a l'entorn de zones boscoses, sobretot si aquestes no disposen d'una franja perimetral sense vegetació. A més, cal fer èmfasi a què no s'han de llençar burilles, encara que semblin apagades, ni caminant ni per la finestra del cotxe ja que poden generar un incendi forestal.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari