Artur Mas ho confirma: fa una passa al costat per facilitar un acord de Govern i proposa Carles Puigdemont

Assegura que "res estava previst, però que els esdeveniments s'han precipitat"

19 mayo 2017 20:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat fa uns moments que fa "una passa al costat" i no es presentarà aquest diumenge com a candidat de Junts pel Sí a la presidència de la Generalitat. La considera una decisió "dolorosa", però assegura estar "molt tranquil i convençut".  També ha dit que fa aquesta passa perquè no vol càrrecs i que, per tant, a partir de demà no passaria a ser res més que "expresident de la Generalitat de Catalunya a disposició del que se'm demani".   

El president en funcions ha proposat -tal com ja s'havia dit en les darreres hores- que l'alcalde de Girona i president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Carles Puigdemont, assumeixi la presidència del nou Govern. Una decisió que s'haurà de ratificar aquest diumenge al Parlament. 

Artur Mas assegura que l'acord "gira la truita perquè la CUP no tingui la paella pel mànec", ja que els anticapitalistes haurien assumit garantir l'estabilitat parlamentària no votant mai "amb els partits que estan en contra del procés i/o del dret a decidir". A més, segons Mas, dos diputats de la CUP entrarien "en la dinàmica parlamentària de Junts pel Sí". També ha dit que "la CUP assumeix els seus errors". 

 

Costos i beneficis

Mas ha assegurat que la solució "té costos, però també molts beneficis" i que ha pres la decisió "perquè està fermament convençut que els beneficis superen, en molt, els costos polítics i personals". 

Assegura que "res estava previst, però que els esdeveniments s'han precipitat". Mas ha reconegut que durant les darreres setmanes "s'havien deterioritat moltes coses i tot estava bloquejat". 

L'encara president també ha dit que "si hagués sigut inevitable" s'hauria anat a aleccions i que, de fet, tot estava prepart per fer-ho, "tot i que no era l'escenari desitjat". 

Comentarios
Multimedia Diari