BCN invertirà 45 milions fins al 2020 perquè ningú dormi al carrer

Estableix unes 70 mesures per a les fins a 3.000 persones que malviuen a la ciutat, 941 de les quals dormint al ras

19 mayo 2017 17:13 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Barcelona es planteja el repte d’eliminar el ‘sensellarisme’ de llarga durada a la ciutat, amb un pla integral fins al 2020 que suposarà incrementar en 45 milions d’euros els recursos que es destinen a evitar que moltes persones hagin de dormir al carrer.

La tinenta d’alcalde de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, presentà ahir els principals eixos del Pla de Lluita contra el Sensellarisme 2016-2020, que recull 70 mesures per millorar l’atenció de les més de 3.000 persones sense llar que malviuen a la capital catalana, 941 d’elles dormint al ras.

Encara que Barcelona ha vist créixer un 60% en els vuit últims anys, el nombre de persones que dormen a centres residencials especialitzats d’entitats socials i de l’administració municipal, els recomptes realitzats a la ciutat indiquen un creixement del 37% de les persones que dormen al carrer.

El pla pretén eliminar el ‘sensellarisme’ de carrer de llarga durada, millorant el Servei d’Inserció Social, ampliant el programa Primera Llar (Housing First ), que passarà de 65 a 165 pisos –100 de l’Ajuntament– i millorant les condicions de vida i ampliant els recursos d’allotjament a 300 les actuals 1.907 places residencials.

Laia Ortiz destacà que amb aquest pla s’invertiran 5 milions d’euros en dos nous equipaments, un centre residencial per a persones sense llar amb problemes de salut mental, i un centre per a joves, principalment extutelats, que obriran l’any vinent.

També s’incrementaran en 10 milions anuals (de 26,85 a 37,42 milions, el 2017) els recursos que destina a detectar, atendre i reforçar la prevenció de les situacions de ‘sensellarisme’.

La tinenta d’alcalde destacà l’increment de 43 a 57 dels professionals al carrer, l’ampliació de l’Oficina d’Assentaments Irregulars i la creació d’equips d’atenció a les estacions de Sants i del Nord, similars al que actua a l’aeroport.

El coordinador del pla i assessor de la tinència d’alcaldia, Albert Salas, ha explicat que en el pla hi ha «molts compromisos» no només de l’ajuntament sinó de 32 entitats implicades.

«Necessitem mesures estructurals. No és veritat que el ‘sensellarisme’ afecti una part residual de la població i la tipologia és molt diversa», assenyalà la tinent d’alcaldia, que advertí que «qualsevol pot acabar vivint al carrer per estar a l’atur, no poder fer front al lloguer, o no tenir una xarxa familiar forta».

Comentarios
Multimedia Diari