Baix Gaià Tour de màxims

Altafulla i Torredembarra acullen aquest cap de setmana dues diades de nivell amb doble cita dels verds

19 mayo 2017 22:21 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Altafulla i Torredembarra centraran l’actualitat castellera del cap de setmana. Dues cites de màxims amb els Castellers de Vilafranca com a principals protagonistes, ja que actuaran a les dues places del Baix Gaià.

Aquesta tarda la Plaça del Pou d’Altafulla acollirà la Diada de les Cultures, amb la colla local, els verds, els Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

 

Doble cita verda

Els vilafranquins es plantegen un cap de setmana de màxims, amb la doble cita de l’anomenat ‘Baix Gaià tour’. I arriben amb el 2 de 9 amb folre i manilles a la butxaca, després de descarregar-lo la passada setmana al Pla de la Seu de Tarragona. Avui a Altafulla la colla no descarta poder-lo repetir, mentre que també podrien portar castells bàsics de nou, entre d’altres, com ara el pilar de 8 amb folre i manilles, que l’any passat van carregar en aquesta diada. En tot cas, els de Pere Almirall volen aprofitar el cap de setmana per portar el màxim nombre de castells possibles, i a Torredembarra podrien estrenar també alguna altra estructura.

La Colla Vella, per la seva banda, recentment arribada de la Xina, es planteja fer una diada semblant a la de l’any passat, quan van completar el 4 de 9 amb folre com a millor castell. La colla no descarta també poder portar el 3 de 9 folrat i altres castells de la gamma alta de vuit, a més del pilar.

«No sé com trobaré la colla», explicava Manel Urbano aquest divendres abans de l’assaig d’ahir al vespre, i afegia que «A la Xina hem fet castells de nou, hem fet el pilar de 6, però no hi havia tota la colla, el darrer assaig servirà per polir aquests detalls i decidir l’actuació d’Altafulla». Així, la colla haurà de mesurar les seves forces després del viatge al país asiàtic on han fet castells amb els Xiquets de Hanghzou.

Els Xiquets de Tarragona, per la seva banda, podrien estrenar aquesta tarda el 4 de 9 amb folre i sumar-lo al 3 de 9 folrat que ja van estrenar dissabte passat al Pla de la Seu. Si també descarreguen el 5 de 8 sumarien la primera tripleta del curs. «Hem fet bones proves amb el 4 i té moltes opcions d’anar a plaça», explica el cap de colla, Roger Peiró, que afegeix que «Altafulla és una de les primeres diades importants i grans de la temporada i hi portarem tot el que tinguem». Tampoc descarten el pilar de 7 amb folre que van carregar la setmana passada el Pla de la Seu. «La setmana passada el pilar va tenir un contratemps inesperat. Si la diada va bé té opcions», remarcar Peiró, conscient que estem al mes de juliol i que «si no el fem avui el farem la setmana vinent, no tenim pressa».

Els Castellers d’Altafulla, que van estrenar fa uns dies el 3 de 7 podrien sumar avui la primera clàssica de set de l’any.

A Torredembarra, amb els Castellers de Vilafranca també hi haurà la colla local, els Nois de la Torre, i la Jove de Tarragona. Els liles volen portar a plaça tot el que ara tenen treballat, i podrien repetir el 3 i el 4 de 9 amb folre, a més d’estrenar el 4 de 8 amb l’agulla. «Hem fet bons assajos amb aquest castell, vam descarregar el pilar de 6 a l’assaig. Ha de ser un castell factible», explica el cap de colla, Carles Ribas.

Els Nois de la Torre, per la seva banda, han treballat castells com el 3 de 7, el 4 de 7 o el 2 de 6, i serien les opcions de la colla per la diada d’aquest diumenge.

Més enllà de les diades al Baix Gaià, el cap de setmana arriba carregat de cites arreu de Catalunya. També a les comarques de Tarragona, la Joves de Valls actuarà diumenge a la festa major de Banyeres del Penedès, amb els Nens del Vendrell i els Minyons de l’Arboç. Els vallencs hi rodaran estructures de vuit pisos.

Comentarios
Multimedia Diari