Baixen les exportacions a la demarcació de Tarragona

De gener a octubre, en comparació amb l'any passat, s'ha registrat un descens del 2,6%

19 mayo 2017 23:55 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les exportacions de gener a octubre han disminuït un 2,6% a la demarcació de Tarragona, en comparació amb el mateix període de l'any passat. La provincia representa un 2,9% del volum total d'exportacions de l'Estat (5.812 milions d'euros), amb un volum més elevat que algunes comunitats autònomes, com Astúries (1,6% del total), Cantàbria (1,1%), les Illes Balears (0,4%), Extremadura (0,7%) o la Rioja (0,7%).

Si tenim en compte només el mes d'octubre, el descens és del 7,1%, amb un volum de 615,9 milions d'euros, sent l'única provincia catalana que perd potencial.

 

A nivell de Catalunya

De gener a octubre, Catalunya va exportar béns per valor de 50.393,7 milions d'euros, un 2,2% més que en el mateix període de l'any passat i per sobre de l'1,4% registrat a la zona euro, segons ha informat el ministeri d'Economia. Les dades revelen que un 25,1% dels béns produïts a l'Estat que es venen a l'exterior surten del Principat, que segueix sent amb diferència el territori que més exporta a l'exterior seguit per la comunitat de Madrid, que té un 11,1% del pastís. Només a l'octubre, les exportacions catalanes van créixer un 1,4%, assolint els 5.641 milions d'euros. Segons ACCIÓ, és el mes d'octubre en què s'han registrat més vendes a l'exterior d'empreses catalanes de tota la sèrie històrica.

Per sectors, el gruix de les exportacions catalanes es concentra en els productes químics (26,7%, un 2,7% més que l'any passat), béns d'equip (17,3%, un 1,6% més) i automòbils (15,2%, un 5,8% més), si es tenen en compte les dades acumulades del que portem d'any. Pel que fa al mes d'octubre, destaca el creixement dels productes químics (4,8%) i l'automòbil (11,8%), segons dades del ministeri d'Economia i Competitivitat.

Les exportacions espanyoles de mercaderies van augmentar un 2,1% interanual, fins als 200.738 milions d'euros, assolint també un nou màxim històric en els deu primers mesos del 2014. La variació real va ser encara major, del 3%, ja que van baixar un 0,9% els preus de les exportacions aproximats pels índex de valor unitari (IVU). Segons destaca el ministeri d'Economia en un comunicat, l'evolució de les vendes d'Espanya a l'exterior en aquest període és favorable en comparació amb la dels principals socis comercials.

Les exportacions catalanes van mostrar millor comportament que les italianes (1,6%), les franceses (-1%) i les del Regne Unit (-13,5%). Però es van situar per sota de les alemanyes (3,6%). En la zona euro, les exportacions van avançar un 1,4% i a la Unió Europa, un 0,7% interanual. Fora de la Unió Europea, les exportacions dels Estats Units van créixer un 3,2% i les del Japó un 3,9%.

Comentarios
Multimedia Diari