Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Baixen les exportacions a la demarcació de Tarragona

De gener a octubre, en comparació amb l'any passat, s'ha registrat un descens del 2,6%

ACN

Whatsapp
Terminal de contenidors de mercaderies al Port de Tarragona. Foto: ACN

Terminal de contenidors de mercaderies al Port de Tarragona. Foto: ACN

Les exportacions de gener a octubre han disminuït un 2,6% a la demarcació de Tarragona, en comparació amb el mateix període de l'any passat. La provincia representa un 2,9% del volum total d'exportacions de l'Estat (5.812 milions d'euros), amb un volum més elevat que algunes comunitats autònomes, com Astúries (1,6% del total), Cantàbria (1,1%), les Illes Balears (0,4%), Extremadura (0,7%) o la Rioja (0,7%).

Si tenim en compte només el mes d'octubre, el descens és del 7,1%, amb un volum de 615,9 milions d'euros, sent l'única provincia catalana que perd potencial.

A nivell de Catalunya

De gener a octubre, Catalunya va exportar béns per valor de 50.393,7 milions d'euros, un 2,2% més que en el mateix període de l'any passat i per sobre de l'1,4% registrat a la zona euro, segons ha informat el ministeri d'Economia. Les dades revelen que un 25,1% dels béns produïts a l'Estat que es venen a l'exterior surten del Principat, que segueix sent amb diferència el territori que més exporta a l'exterior seguit per la comunitat de Madrid, que té un 11,1% del pastís. Només a l'octubre, les exportacions catalanes van créixer un 1,4%, assolint els 5.641 milions d'euros. Segons ACCIÓ, és el mes d'octubre en què s'han registrat més vendes a l'exterior d'empreses catalanes de tota la sèrie històrica.

Per sectors, el gruix de les exportacions catalanes es concentra en els productes químics (26,7%, un 2,7% més que l'any passat), béns d'equip (17,3%, un 1,6% més) i automòbils (15,2%, un 5,8% més), si es tenen en compte les dades acumulades del que portem d'any. Pel que fa al mes d'octubre, destaca el creixement dels productes químics (4,8%) i l'automòbil (11,8%), segons dades del ministeri d'Economia i Competitivitat.

Les exportacions espanyoles de mercaderies van augmentar un 2,1% interanual, fins als 200.738 milions d'euros, assolint també un nou màxim històric en els deu primers mesos del 2014. La variació real va ser encara major, del 3%, ja que van baixar un 0,9% els preus de les exportacions aproximats pels índex de valor unitari (IVU). Segons destaca el ministeri d'Economia en un comunicat, l'evolució de les vendes d'Espanya a l'exterior en aquest període és favorable en comparació amb la dels principals socis comercials.

Les exportacions catalanes van mostrar millor comportament que les italianes (1,6%), les franceses (-1%) i les del Regne Unit (-13,5%). Però es van situar per sota de les alemanyes (3,6%). En la zona euro, les exportacions van avançar un 1,4% i a la Unió Europa, un 0,7% interanual. Fora de la Unió Europea, les exportacions dels Estats Units van créixer un 3,2% i les del Japó un 3,9%.

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También