Barcelona prohibirà la circulació dels camions durant la cavalcada com a mesura antiterrorista

És la primera vegada que s'aplica aquesta mesura de seguretat, que arriba després dels atemptats a Niça i Berlín amb vehicles d'alt tonatge

19 mayo 2017 16:51 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els camions amb un pes superior als 3.500 quilos no podran circular entre quatre de la tarda i deu de la nit per la ciutat de Barcelona, exceptuant els serveis públics, durant la celebració de la cavalcada de Reis. L’Ajuntament va acordar aquesta mesura després d’una reunió entre les forces de seguretat aquest dimarts i arriba després dels atemptats de Niça, l’estiu passat, i Berlín, fa poques setmanes, comesos amb vehicles d’alt tonatge en zones molt concorregudes. De fet, Madrid ha prohibit la circulació dels camions durant tres dies –entre aquest dimarts i aquest dijous- també com a mesura de seguretat. La resta de restriccions, a vehicles privats, serà entre cinc de la tarda i dos quarts de deu de la nit per les zones per on transcorrerà la desfilada.

La cavalcada d’aquest any tindrà un recorregut de cinc quilòmetres i començarà a dos quarts de cinc de la tarda, amb l’arribada dels reis amb el pailebot Santa Eulàlia al Moll de la Fusta. A partir de les sis, la comitiva enfilarà cap al Passeig Circumval·lació i l’Avinguda Marquès de l’Argentera i passarà per Via Laietana, Plaça Catalunya, Plaça Universitat, Ronda Sant Antoni, el carrer Sepúlveda, l’Avinguda Paral·lel i a la Plaça Espanya fins arribar a l’Avinguda Reina Maria Cristina. 

A més d’incorporar la novetat de prohibir la circulació de camions, l’Ajuntament activarà la fase d’alerta del pla bàsic d’emergències, tal com és habitual en grans esdeveniments. Per la seva banda, la Guàrdia Urbana també ha establert un dispositiu de mobilitat per minimitzar les afectacions i anirà reobrint els carrers a mesura que passi la cavalcada. 

Pel que fa el servei de metro, operarà com un dia laborable normal i estarà obert fins a les dues de la matinada per ser vigília de festiu. Quant a l’estacionament de vehicles i motos, es prohibirà en punts centrals del recorregut com la Plaça Catalunya, el Passeig de Circumval·lació i el carrer Consola de Mar, entre d’altres, excepte al costat Besòs de l’Avinguda Paral·lel, entre Sepúlveda i Plaça Espanya i a l’Avinguda Icària, entre Wellington i Ramon Trias Fargas.

Comentarios
Multimedia Diari