CDC es conjura per 'fer fora el PP' i Mas culpa ERC dels resultats a Catalunya

Mas, que ha felicitat el PP per la seva victòria, ha apuntat que, a menys que pactin populars i socialistes, CDC pot tenir la "clau" de la governabilitat

19 mayo 2017 18:55 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El cap de llista de CDC, Francesc Homs, ha dit que malgrat la victòria del PP en les generals la seva formació està "disposada a fer fora el PP" després de la seva "guerra bruta" i ha augurat que els seus 8 diputats seran "decisius", mentre que Artur Mas ha culpat ERC de la victòria d'En Comú Podem a Catalunya.

CDC repeteix els vuit escons del 20D, encara que perd gairebé 100.000 vots i percentualment cau de la barrera del 15 % per situar-se en prop del 14 % de les paperetes a Catalunya, i es queda amb dos senadors.

Al Museu Marítim de Barcelona, on CDC segueix la nit electoral, Homs ha assenyalat després dels resultats que "mal que els pesi l'independentisme torna a ser decisiu en la política espanyola".

Al costat d'Homs ha comparegut el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el líder de CDC, Artur Mas, que ha culpat ERC de la victòria d'En Comú Podem a Catalunya: "Si ha guanyat Podem és perquè no ha estat possible la unitat del sobiranisme", ha tancat.

Mas, que ha felicitat el PP per la seva victòria, ha apuntat que, a menys que pactin populars i socialistes, CDC pot tenir la "clau" de la governabilitat si hi ha "un grau de maduresa" entre els polítics espanyols per arribar a acords amb els nacionalistes catalans.

En la mateixa línia, Homs ha indicat després de l'escrutini que "l'independentisme torna a ser decisiu en la política espanyola" i ha avisat als que no vulguin unes terceres eleccions que CDC vendrà "a preu d'or" els seus suports al Congrés.

El cap de llista de CDC ha indicat que, encara que el PP hagi guanyat, Convergència està "disposada a fer fora el PP de la Moncloa" i ha arremès contra el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, per la seva "guerra bruta" a través de les "clavegueres de l'Estat".

Crític amb el sondeig televisiu que els donava inicialment cinc escons, Homs ha afirmat que té un "regust positiu" al disposar finalment vuit diputats.

Ha reivindicat la capacitat de "resistència" de Convergència, que encara a partir de demà l'últim tram cap al congrés de refundació convocat per al primer cap de setmana de juliol, quan ha pronosticat que naixerà alguna cosa "gran i necessària" per a Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari