CDC rebutja un candidat alternatiu a Mas

Catalunya, abocada a eleccions al març

19 mayo 2017 20:42 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha afirmat avui que la direcció del seu partit ha rebutjat per "unanimitat" plantejar un candidat alternatiu a Artur Mas com a president, davant la qual cosa ha advocat per reeditar Junts pel Sí amb ERC en els nous comicis als quals s'aboca a Catalunya.

"CDC, com a integrant de Junts pel Sí (Jxsí), no proposarà cap altre nom que no sigui el del president Artur Mas" per a la investidura, ha afirmat Rull en una roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva del partit, en la qual ha arremès contra la "falta de maduresa" i de "responsabilitat" de la CUP.

Després de la decisió de la CUP de no donar suport a la investidura del líder de CDC, Rull ha insistit que, per part de CDC, "no s'ha modificat la voluntat d'investir a Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat"

"I a partir d'aquí, com des del primer moment, la pilota, després d'haver negociat a fons, continua en mans de la CUP i si no la tindran els ciutadans", ha afegit en al·lusió a les noves eleccions al març.

Rull ha recordat que demà el president en funcions compareixerà al Palau de la Generalitat per "parlar d'eleccions" i que serà ell qui concreti si serà de nou el cartell de CDC, una opció que en tot cas el coordinador general del partit no ha descartat.

Al mateix temps, ha anunciat que demà es reunirà el grup parlamentari de Junts pel Sí, que uneix CDC i ERC al Parlament, per analitzar la situació.

Rull ha afirmat que CDC "explorarà" la formula d'una candidatura "àmplia amb ERC i independents", com la de Jxsí per al 27S, de cara a les eleccions de març -que no serien un plebiscit encara que sí una "segona volta"-, però ha admès que aquest projecte encara no ho han discutit amb Esquerra.

Ha criticat que la CUP hagi "decidit que és més important la ideologia que la independència" després d'una negociació de tres mesos amb Junts pel Sí: "Per què ens han fet perdre el temps?", ha exclamat.

Rull ha titllat a la CUP d'"espectadors" i "interlocutors passius" en la negociació i ha avisat que, davant el repte de la independència, "la pitjor actitud és la passivitat". "Les ha fet por assumir responsabilitat", ha postil·lat.

"No es pot construir sense responsabilitat de compromisos i assumpció de riscos per pactar amb qui pensa diferent", ha afegit el número dos de CDC, que ha acusat la CUP de provocar que ja "no sigui operativa" la majoria absoluta independentista de 72 diputats al parlament català.

En aquest sentit, ha denunciat que amb el "veto" a Mas, la CUP "es converteix en la gran aliada dels poders fàctics de l'Estat que volen fer fora" l'actual president en funcions.

Per a Rull, "el problema no és el president Mas" sinó que les "regnes" del procés sobiranista se les quedi la CUP, que té, ha recalcat, 10 diputats al Parlament front als 62 de Jxsí.

El dirigent convergent ha recalcat que el rebuig ahir de la CUP a Mas és un 'no' a tota CDC: "Ens sentim interpel·lats de forma coral per aquest 'no', és un 'no' a tot el que podem representar nosaltres".

Comentarios
Multimedia Diari