CSQP vol que el Parlament porti a Corts una reforma de la Llei de Referèndums per poder decidir

En cas que es mantingui una situació de "bloqueig", demana que el Parlament impulsi a final del 2016 una "enèrgica" mobilització ciutadana

19 mayo 2017 21:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Catalunya Sí que es pot (CSQEP) ha presentat avui una proposta de resolució perquè el Parlament porti a les Corts en el primer trimestre del 2016 una iniciativa de reforma de la llei de Referèndums perquè Catalunya decideixi el seu futur.

Davant de la declaració per iniciar el procés d'independència que van presentar ahir Junts pel Sí i la CUP, el grup parlamentari que lidera Lluís Rabell ha presentat avui al registre de la cambra catalana una proposta de resolució centrada en tres punts: un pla de rescat social i l'inici d'un procés constituent perquè els catalans puguin decidir el seu futur polític en un referèndum d'autodeterminació.

Per a això, Catalunya Sí que es pot planteja que el Parlament presenti a les Corts durant el primer trimestre del 2016 una proposició de llei de reforma de la Llei Orgànica de Referèndums perquè Catalunya pugui decidir la seva relació amb l'Estat en el transcurs d'aquell mateix any.

En el cas que es mantingui una situació de "bloqueig" i de negativa de l'Estat a la celebració d'un referèndum d'autodeterminació, demana en el seu tercer punt de la proposta de resolució que el Parlament impulsi a final del 2016 una "enèrgica" mobilització ciutadana.

En roda de premsa al Parlament per explicar els detalls d'aquesta iniciativa parlamentària de Catalunya Sí que es pot, Rabell ha defensat la seva proposta com el "camí transitable, raonable i seriós" davant de la declaració dels independentistes, que ha titllat de "focs artificials".

"Estem en una situació d'empat infinit, de bloqueig, i la proposta d'ahir -de Junts el Sí i la CUP- és una fugida cap endavant, tenen força per plantejar un pols a l'Estat, però no per guanyar-lo. El camí del referèndum no és fàcil, però pot tenir més suports a l'Estat que una declaració cap a la independència", ha argumentat Rabell.

El president del grup parlamentari de CSQEP ha reclamat que la seva proposta sigui debatuda en el ple de la cambra catalana en "pla d'igualtat" amb la que van presentar ahir els independentistes, i ha precisat que la seva formació no esmenarà la declaració cap a la República catalana, tot i que interpreta de forma errònia el "mandat democràtic" del 27S.

Respecte a les propostes que puguin presentar Ciutadans, el PSC i el PP, Rabell ha assegurat que el seu grup "no farà front comú amb ningú, no estem en el front del 'no".

D'una altra banda, ha criticat la "gesticulació" i les "amenaces" del president del Govern, Mariano Rajoy, després de la declaració dels independentistes, actitud que ha atribuït al clima preelectoral per mobilitzar els votants que "ha perdut".

 

Comentarios
Multimedia Diari