Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

CaixaBank llança una OPA per adquirir el 100% del banc portuguès BPI

L'entitat ofereix 1,329 euros per cada acció sobre el 55,9% de capital que l'entitat lusitana no controla

ACN

Whatsapp

CaixaBank ha llançat una oferta pública d'adquisició (OPA) sobre el 100% del capital del Banc Portuguès d'Inversions (BPI) la quarta entitat financera portuguesa per volum de negoci. L'entitat catalana ja és el màxim accionista del banc lusità amb el 44,1% del capital i ara ofereix 1,329 euros per cada acció que no controla -el 55,9% del capital restant-, de manera que el reemborsament pujaria a 1.082 milions, segons ha informat aquest dimarts la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'oferta, realitzada en metàl·lic, està condicionada a que CaixaBank superi el 50% del capital de BPI i a la supressió de la limitació del 20% dels drets de vot en el banc portuguès.

L'oferta sobre el BPI és un 27% superior al preu de tancament del banc portuguès d'aquest dilluns. L'OPA està subjecte a condicions. D'una banda, que tingui el nivell d'acceptacions que permeti a CaixaBank superar el 50% del capital i, d'altra banda, que s'elimini dels estatuts de l'entitat la limitació del 20% dels drets de vot. Per a la supressió d'aquest límit és necessari el vot favorable del 75% del capital a la Junta General d'Accionistes que convocarà el BPI i en què CaixaBank només podrà votar pel 20%.

CaixaBank considera fonamental que la seva capacitat de vot a BPI estigui en proporció a la seva participació econòmica. L'oferta s'estima que es completarà durant el segon trimestre de 2015.

L'entitat presidida per Isidre Fainé té previst continuar donant suport a l'equip directiu de BPI i considera que amb la seva gestió "ha aconseguit protegir el banc de la inestabilitat que ha afectat el sistema financer durant els últims anys".

En aquest sentit, CaixaBank analitzarà i plantejarà potencials àrees de cooperació entre les dues entitats amb l'objectiu de desenvolupar sinergies, reduir costos i incrementar fonts d'ingressos, mantenint vigent l'actual aliança de banca-assegurances de BPI amb l'asseguradora Allianz. Segons l'entitat catalana, es preveu que aquestes noves iniciatives permetin al banc portuguès obtenir sinergies que beneficiïn els accionistes de l'entitat i reduir la ràtio d'eficiència recurrent de BPI a Portugal del 85% al tancament de l'exercici 2014 a l'entorn del 50% el 2017.

També s'espera que aquesta oferta d'adquisició d'accions tingui un impacte positiu en el benefici recurrent per acció de CaixaBank des del moment inicial, segons ha indicat l'entitat. El seu impacte a la base de capital de CaixaBank s'estima, de manera preliminar, entre 80 i 140 punts bàsics, assumint un percentatge d'acceptació de l'oferta d'entre el 5,9% i el 55,9%, respectivament. No obstant, l'objectiu de CaixaBank és mantenir una ràtio de capital superior a l'11% després de la transacció "per continuar entre els bancs europeus amb majors nivells de solvència".

Temas

  • ECONOMÍA

Comentarios

Lea También