Castells de 9 vermells i rosats

La Colla Vella completa el 3 de 9 amb folre a Vilanova, estrenant una nova plaça de nou al municipi. La Joves descarrega també el 3 de 9 folrat a la diada de Sant Miquel a Lleida

19 mayo 2017 21:41 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les eleccions al Parlament de Catalunya han marcat el cap de setmana casteller, que ha estat menys intens, comparat amb les darreres setmanes.

Un cap de setmana que tot i tenir poca activitat castellera, ens deixa diverses actuacions destacades. Una d’elles es va celebrar dissabte a la tarda a Vilanova i la Geltrú, a la diada Albert Salvany, amb la Colla Vella, els Nens del Vendrell i la colla local, els Bordegassos de Vilanova. Els vallencs van fer l’actuació més destacada, descarregant el 3 de 9 amb folre. Era, a més, el primer castell de 9 que veia la plaça de les Cols de Vilanova, convertint-la en nova plaça de nou, la tercera ja del municipi.

Els rosats també van descarregar el 4 de 8 amb el pilar, el 2 de 8 amb folre i el pilar de 7 amb folre.

Al seu costat, els Nens del Vendrell van tornar a completar una molta bona actuació amb la tripleta de vuit i el pilar de 7 amb folre. D’entrada, els de Kevin Prados van descarregar el 3 de 8, per després completar el 2 de 8 folrat a la segona ronda. Amb el 4 de 8 van tancar les tres rondes de castells, i encara hi van sumar un nou espadat de 7 folrat.

La colla local, els Bordegassos, no van poder ahir amb el 3 de 8, el seu principal objectiu, que van desmuntar en dues ocasions. Sí que van descarregar el 5 de 7 i el 7 de 7.

 

Castell de 9 a Lleida

L’altre castell de nou del cap de setmana es va veure ahir a Lleida, de la mà de la Colla Joves Xiquets de Valls. Els de Jaume Galofré van actuar amb la colla local, els Castellers de Lleida, i els Capgrossos de Mataró. Els vallencs van triar el 3 de 9 folrat com a castell de sortida, que van descarregar amb total comoditat.

A la segona ronda van descarregar també amb molta solvència el 2 de 8 amb folre, i van tancar la diada sumant el 4 de 8. Els Capgrossos van completar la tripleta de vuit a la plaça de la Paeria. De sortida van descarregar el 4 de 8, per després descarregar el 2 de 8 amb folre. Van tancar l’actuació el 3 de 8, i encara hi van sumar l’espadat de sis a la ronda de pilars.

Els Castellers de Lleida van obrir la diada de la seva festa major amb el 7 de 7. A la segona ronda van completar el 4 de 7 amb l’agulla, i van tancar la diada amb el 5 de 7.

Més enllà de les colles de les comarques de Tarragona, del cap de setmana destaca el 2 de 7 carregat pels Castellers de Cornellà, després de deu anys sense portar-lo a plaça.

Comentarios
Multimedia Diari